Esad ilk kez ABD basınına konuştu, 'kimyasal saldırı'yı yalanladı

Esad ilk kez ABD basınına konuştu, 'kimyasal saldırı'yı yalanladı

DÜNYA Haberleri

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye'de iç savaş başladığından beri ilk kez bir ABD kanalına röportaj verdi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye'deiç savaş başladığından beri ilk kez bir ABD kanalına röportaj verdi. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD'de yayın yapan CBS News kanalına bir röportaj verdi. Çok uzun bir süre sonra ilk kez bir Amerikan kanalına konuşan Esad, "Kendi halkım üzerinde kimyasal silah kullandığıma dair en ufak bir kanıt yok" dedi. Reuters haber ajansının aktardığına göre Esad, 21 Ağustos'ta Şam yakınlarında düzenlenen kimyasal silah saldırısının arkasında kendisinin olduğu iddialarını reddederek saldırıyla ilgili kanıtların bir sonuca varmak için yeterli olmadığını söyledi. Amerikalı CBS kanalının deneyimli muhabiri Charlie Rose, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile röportaj yaptığını belirtti. CBS haber bültenine bağlanan Rose, Beşar Esad'a Şam'da gerçekleşen kimyasal saldırı ve Suriye'ye yapılacak olası müdahale ile ilgili sorular sorduğunu ifade etti.
Rose, Esad'ın 1500'e yakın Suriyeli'nin öldüğü kimyasal saldırı ile hiç bir ilgisi olmadığını, emri kendisi vermediğini belirtti. Esad'ın kimyasal silahlara ulaşabilme imkanı olup olmadığını açıklamadığını sözlerine ekledi. Esad'ın olayda ufak çapta bir sorumluluğu olduğunu kabullendiğini söyleyen Rose, kendisine yönelttiği "Kimyasal saldırıdan dolayı pişmanlık hissediyor musunuz?" sorusuna Esad'ın "Evet" şeklinde cevap verdiğini kaydetti. Fakat Rose, Esad'ın bu cevabı verirken hiç pişman gözükmediğinin altını çizdi. nbsp;Esad, röportaj esnasında babasından da bahsetmeyi ihmal etmedi. Babasından büyük dersler aldığını vurgulayan Esad, özellikle babasının Müslüman kardeşlere yönelik Hama'da yürüttüğü operasyondan büyük dersler çıkardığını vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...