Esad bitti, artık İran'la savaşıyoruz

Esad bitti, artık İran'la savaşıyoruz

DÜNYA Haberleri

Esad rejimine destek veren İran, artık direkt olarak muhaliflerle savaşmaya başladı

Suriyeli muhaliflerin önemli isimlerinden Mustafa Sabbah, artık sahada Esad ile değil İran ile savaştıklarını öne sürdü. El Cezire Türk'e konuşan Suriye Muhalif Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) eski Genel Sekreteri Sabbah, Beşar Esad'ın 4 yıllık savaş döneminde verdiği kayıplardan sonra fiilen bittiğini söyledi. İran'ın önceden dolaylı olarak rejime destek verdiğini belirten Sabbah, "Şimdi ise doğrudan taraf oldu. İran artık bizimle doğrudan savaşıyor" diye konuştu. Kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını da kaydeden Mustafa Sabbah, "En başta bize verilen sözler tutulsaydı savaşın seyri değiştiği gibi siyaseten de önemli bir mesafe alacaktık. 'Sizinleyiz' diyen bazı dostlarımız da geri adım atarak bizi yalnız bıraktı. Bu kapsamda Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan'ın özel bir yeri bulunuyor. Bu üç ülke üzerlerine düşenden daha fazlasını yaptı" dedi.

KİRLİ OYUNLAR SAHNELENİYOR

Irak örneği ortada iken şimdi de Suriye için benzer kirli bir senaryonun sahnelendiğini kaydeden Sabbah, "Şii hükümet baskısı Irak'ta IŞİD'i kurtarıcı konumuna yükseltti, aynı plan şimdi de Suriye'de de uygulanıyor. Bu olaylar kesinlikle rastlantı değil" diye konuştu. Son dönemde Suriye'nin farklı bölgelerine yönelik gerçekleştirilen ABD öncülüğünde oluşan koalisyon saldırılarına yönelik düşüncelerini paylaşan Sabbah, "Koalisyonu oluşturan ülkeler arasında fikir ve amaç birliği bulunmuyor. IŞİD'i bahane eden güçlerin diğer grupları hedef almasının anlaşılır bir yanı yok. ABD ve ortakları 8-10 yıl boyunca IŞİD'i her gün bombalasa bile bir olumlu sonuç alması mümkün değil" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...