Ermenistan'da halk Karabağ yenilgisi sonrasında tepkili! Paşinyan sığınağa kaçtı iddiası

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ermenistan'da halk Karabağ yenilgisi sonrasında tepkili! Paşinyan sığınağa kaçtı iddiası

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Azerbaycan'ın 24 saat süren anti-terör operasyonu, Dağlık Karabağ'daki ayrılıkçıların silah bırakarak teslim olmasıyla sonuçlandı. Azerbaycan ordusunun zaferi, Ermenistan halkı arasında tepkiye neden olurken, Paşinyan'ın halkın tepkisinden korktuğu için sığınağa kaçtığı iddia ediliyor

 Azerbaycan ordusu, Dağlık Karabağ’ın Ermenistan işgali altındaki bölümlerine anti-terör operasyonu başlattı. 24 saat süren askeri operasyon sonrasında Dağlık Karabağ’daki ayrılıkçılar silahlarını bırakırken, çatışmaları sonlandıran bir ateşkes imzalandığı duyuruldu. Erivan yönetimi, Azerbaycan’ın sunduğu bütün şartları kabul ederken, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile ilgili dikkat çekici bir iddia ortaya atıldı.

Azerbaycan basınına yansıyan haberlere göre, Paşinyan, Dağlık Karabağ’da anti-terör operasyonunu sona erdiren ateşkes anlaşması sonrasında üst düzey hükümet yetkilileriyle birlikte Savunma Bakanlığı’na ait sığınağına kaçtığı iddia edildi. Ayrıca, Paşinyan’ın eşi ve çocuklarının da Goycha Gölü çevresindeki bir kır evine yerleştiği ifade ediliyor.

2020 yılından sonra yeniden büyük bir askeri hezimete uğrayan Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ın halkın tepkisinden korktuğu için saklanma gereği duyduğu düşünülüyor. Azerbaycan’ın operasyonu sonrasında Erivan sokaklarında toplanan binlerce Ermeni gösterici, Paşinyan’a tepki göstermişti. “Paşinyan istifa” ve “Hain Paşinyan” sloganları atan kalabalık, Azerbaycan’a yenilgisini utanç olduğu görüşünde.

Ermenistan'da halk Karabağ yenilgisi sonrasında tepkili! Paşinyan sığınağa kaçtı iddiası

PAŞİNYAN'A DARBE İDDİASI

Azerbaycan’ın 24 saat süren operasyonuna dair haberlerden sonra sosyal medyaya Ermenistan Başbakanı Paşinyan’a yönelik bir darbe girişimi olacağı haberleri de yansıdı. Paşinyan’ın kendisine yönelik darbe yapılması için çalışma yürütülüyor dediği iddia edilmişti.

ATEŞKESİN MADDELERİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da ateşkes anlaşmasının Rus barış gücünün de katılımıyla gerçekleştiğini belirtti. Açıklamada şu detaylara yer verildi: "Karabağ'ın Ermeni sakinlerinin temsilcilerinin Rus barışı koruma birliği aracılığıyla talebi dikkate alınarak, 20 Eylül 2023 günü saat 13.00'te aşağıdaki koşullar altında yerel terörle mücadele tedbirlerinin askıya alınması konusunda anlaşmaya varıldı:

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Karabağ bölgesinde bulunan Ermeni silahlı kuvvetleri ve yasadışı Ermeni silahlı gruplarının oluşumları silahlarını bırakır, savaş mevzilerini ve askeri mevzilerini terk eder ve tamamen silahsızlandırılır.

Ermeni silahlı kuvvetlerinin birlikleri Azerbaycan topraklarını terk ediyor, yasadışı Ermeni silahlı grupları serbest bırakılıyor.

Buna paralel olarak tüm silahlar ve ağır ekipmanlar teslim edilir.

Yukarıda belirtilen süreçlerin Rus barış gücü birliği ile koordineli bir şekilde yürütülmesi sağlanmaktadır.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...