Ermenistan ile Azerbaycan arasında çatışma çıktı: 2 şehit, 3 ölü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ermenistan ile Azerbaycan arasında çatışma çıktı: 2 şehit, 3 ölü

DÜNYA Haberleri

Azerbaycan ile Ermenistan arasında yine gerginlik çıktı. Karabağ'da Rus barış güçlerinin kontrolü altında olan arazilere yasa dışı askeri sevkiyat yapan Ermeniler, Azerbaycan askerleri ile çatıştı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2 askerin şehit olduğu bildirildi

Azerbaycan ile Ermenistan arasında 2020’de yaşanan ve 44 gün süren II. Dağlık Karabağ Savaşı, Rusya’nın arabuluculuğundaki bir ateşkesle sonlanmıştı. Ancak iki ülke arasındaki gerilim zaman zaman tırmanıyor. Bugün de öyle oldu.

SİLAH TAŞIYAN ERMENİLER, AZERBAYCAN ORDUSUNA TAKILDI

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da Ermeni güçlerin açtığı ateş sonucu Azerbaycan ordusundan 2 askerin şehit olduğunu duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: Geçici olarak Rus unsurların konuşlandırıldığı ve Ermeni nüfusun yaşadığı Azerbaycan topraklarına Ermenistan'dan Hankendi-Halfeli-Turşsu yolu kullanılarak askeri teçhizat, mühimmat ve personel nakliyesi yapıldığı yönünde bilgi alındı. Bunun üzerine askerlerimiz harekete geçti.

'GARDAŞ'TAN ACI HABER

Sabah saatlerinde şüpheli araç kontrol amacıyla durdurulmak istendi. Fakat aracın içindekiler ateş açtı. Karabağ'daki yasa dışı Ermeni güçlerin provokasyonu sonucu Şehriyar Alibeyli ve Eşgin Hüseynov isimli askerler şehit oldu. Çatışmada 3 Ermeni polis memurunun öldüğü yönünde haberler yer aldı.

(İHA)

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...