Ermenistan iftiralarını sürdürüyor

Ermenistan iftiralarını sürdürüyor

DÜNYA Haberleri

Halkın ekonomik ve siyasi problemlerden dolayı ülkeyi terk ederek göçe başladığı Ermenistan, Dağlık Karabağ’daki yenilgisinden sonra başarısızlığını örtmek ve hedef saptırmak için Azerbaycan ve Türkiye’yi suçladı.

Ermenistan Adalet Bakanı Rustam Badasyan, Japonya’nın Kyoto şehrinde düzenlenen 14’üncü BM Suç Önleme ve Ceza Adaleti Kongresi’nde (UNODC), Türkiye ve Azerbaycan’ı insanlığa karşı suç işlemekle itham etti. 1990’ların başında Dağlık Karabağ’da yaşanan ilk savaşın sebeplerinin Ermenilere yönelik ayrımcılık ve temel insan haklarının inkârından kaynaklandığını iddia ederek Ermenistan’ın katliamlarını savunan Badasyan, uluslararası topluma destek çağrısında bulundu. Badasyan, Azerbaycan’ın zaferini “insanlığa karşı suçların işlendiği bir saldırı” olarak karalamaya çalışarak utanmadan Azerbaycan’ın sivillere karşı misket bombası kullandığını iddia etti. Badasyan’ın iddialarının aksine, sivillere karşı yasaklı olan bombaları kullanan tarafın aslında Ermenistan olduğu, Ermenistan’ın sistematik bir şekilde sivil yerleşim yerlerine Smerch füzeleri, roket ve misket bombalarıyla saldırı düzenlemesinin savaş suçu oluşturacağı konusunda kuvvetli deliller mevcut.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...