Ermenistan geri adım attı! Dünyaya yeni bir savaşı önleyin çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Ermenistan geri adım attı! Dünyaya yeni bir savaşı önleyin çağrısı

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Peş peşe yaşanan gelişmelerin ardından Ermenistan'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı, yeni bir savaşın önlemesi için bölgedeki tüm aktörlere çağrıda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Ermenistan, ABD ile ortak askeri tatbikat yapacağını duyurdu. Hemen ardından Başbakan Nikol Paşinyan başta olmak üzere birçok Ermeni siyasetçi Rusya'yı hedef alan açıklamalarda bulundu. Rusya'da harekete geçerek Ermenistan'a nota verdi. Akabinde Rusya Devlet Başkanı Putin, Karabağ'ın statüsünün tartışılmasının bir anlamı olmadığının altını çizerek, "Ermenistan yönetimi Azerbaycan'ın Karabağ üzerindeki egemenliğini Prag'ta imzaladığı belge ile kabul etti" ifadelerini kullandı. Ermenistan'ın Rusya ile bağlarını kopardığı iddialarını yalanlayan Putin, "Ermenistan'la hiçbir sorunumuz yok, Paşinyan'la hiçbir sorunumuz yok, onunla sürekli temas halindeyiz" dedi. Tüm bu yaşananların ardından Paşinyan'dan Ermenistan - Rusya ilişkilerini daha da çıkmazasa sokacak bir açıklama geldi. Paşinyan, 1999 yılından beri parlamentoda bekleyen Roma Tüzüğü'nü onaylayacağını duyurdu. Bu durumun gerçekleşmesi ise Putin, Ermenistan topraklarına ayak bastığı gibi tutuklanması anlamına geliyordu. 

Öte yandan Ermeni askerler Azerbaycan mevzilerine sızma girişimini sürdürdü. Rusya'nın desteğini bölgede geri çekmesi Ermenistan'ı daha da zora soktu. Erivan yönetiminden tansiyonu düşürecek bir açıklama geldi. 

ERMENİSTAN'DAN GERİ ADIM

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, yeni bir savaşın önlemesi için bölgedeki tüm aktörlere çağrı yaptı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...