Ermeni lobisinin Karabağ yalanları: CNN, kirli propagandaya ortak oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Amerikalı basın kuruluşu CNN, skandal bir habere imza attı. Azerbaycan’ın Laçın Koridoru’nu abluka altına almasının sonuçları ile ilgili geniş bir makale yayınlayan kuruluş, bölgede Azerbaycan’dan kaynaklı insanlık krizi yaşandığını iddia etti.

Muhabir: Sinan Başhan

CNN, Dağlık Karabağ’da Azerbaycan’ın Laçın Koridoru’nu abluka altına almasının sonuçlkarı ile ilgili geniş bir makale yayınladı.

Bölgede yaşayan Ermenilerin kötü beslendiği, ulaşım ve sağlık gibi konularda Azerbaycan ablukasına maruz kaldıkları iddiasının yer aldığı haberde, "Dağlık Karabağ Ermenilerine açlıkla soykırım uygulanıyor" ifadeleri kullanıldı.

Oysa Azerbaycan Kızılayı, Karabağ'da yaşayan Ermeniler için 40 ton undan oluşan gıda yardımı gönderdi. Ancak tüm bu Dağlık Karabağ’daki yiyecek, ilaç ve yakıt kıtlığına rağmen Ermeniler, Azerbaycan hükümetinin bölgeye 40 ton un gönderme teklifini kabul etmiyor.

Azerbaycan’ın Laçin Koridoruna kontrol güçlerini yerleştirmesinin nedeni ise Ermeniler bu yolla Dağlık Karabağ’a silah göndermesini engellemek. Bu yüzden Kızılhaç ambulansları hariç hiçbir aracın geçmesine izin vermiyor.

Ekonomik güçlükler ile boğuşan Ermenistan bölgesel değişimlerin engellenmesi için tıpkı Ukrayna'da olduğu gibi dış güçlerin kuklası olarak masada boy gösteriyor.

ABD’de Kasım ayında seçimler var. Biden, Ermeni diasporasını arkasına almak Zengezur koridorunun açılmasına engel olarak Ermenileri memnun etmek için kendisine bir propaganda aracı yapıyor.

Ermeni lobileri de seçim için çalışıyor yani ilişkiler ‘alma-verme’ dengesinde ilerliyor. ABD siyasetinde Ermeni Diasporası çok etkili ve Amerikan Kongresi ile ilişkileri her zaman güçlü.

Ermeni lobileri, Dağlık Karabağ sorununda ABD'nin desteğini sağlamaya çalışıyor. Lobi, ABD'nin yardımını sağlamak için ciddi propagandalar yürüterek kamuoyu ve karar verici merciler üzerinde etki sağlamaya çalışıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...