Ermeni çeteler birbirine düştü

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Ermeni çeteler birbirine düştü

Dünya Haberleri  / HABER MERKEZİ

Azerbaycanlı yetkililer ile Karabağ’daki Ermeni nüfusun temsilcileri arasındaki ilk görüşmede bazı Ermeni çeteler silah bırakmayı reddetti

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Karabağ’da Ermeni çete varlığına indirilen son darbe sonrası işgalciler birbirine düştü. Azerbaycan’ın Yevlah kentinde Azerbaycan temsilcileri ile Karabağ’daki Ermeni sakinlerin temsilcileri bir araya geldi. Dünya Barış Günü’ne denk gelen görüşme 1,5 saat sürdü. Ancak Hocavend, Hankendi ve Ağdere şehir merkezi ve kırsalda silah bırakmayı redddeden Ermeni komitacılar yeni bir seferberlik çağrısı yaparak teslim olmayı kabul etmediklerini ilan etti. Teslim anlaşması yapanları ihanetle suçlayan asi çeteler, bölgeden çıkan sivilleri ve teslim olan silahlı militanları da öldürmekle tehdit ediyor.

YENİ MEVZİ KAZIYORLAR

Karabağ korsan yönetiminin askerî kanat sorumlularından General Karen Cavalyan, teslim olmaya karşı çıkan isyancıların başını çekiyor. Kırsalda yeni mevziler kazan isyancı çeteler, şehirlerde ise göç eden Ermenileri engellemeye çalışıyor. Özellikle Hankendi’de provokasyonu artıran Ermeni çeteler, göçe engel olma yanında silahların teslimi, suçluların Bakü’ye iadesi gibi kabul edilen maddelere de karşı çıkıyor. Hankendi’den paylaşım yapan Ermeni hesaplar, bu provokatörlerin yol açtığı kargaşanın durumu daha da zorlaştırdığını belirtiyor. Bu asi gruplar yer yer Azerbaycan ordusu ile de çatışıyor. Ordunun geçiş güzergâhlarına mayın döşüyor.

“GEREKEN YAPILIR”

Öte yandan işgalin başladığı Karabağ sınırındaki Yevlah’ta yapılan görüşmeye katılan Azerbaycan adına Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in temsilcisi Ramin Memmedo, bu saldırıların durmaması hâlinde gerekli tedbirler alınacağını Ermeni tarafına iletti. Azerbaycan, güvenlik başta olmak üzere siyasi, sosyal entegrasyon ve su, elektrik, para birimi gibi konularda geçiş döneminin başlayacağını Ermenilerin temsilcileri, David Melkumyan ve Sergey Martirosyan’a bildirdi. Ermeni heyeti ile yapılan görüşmeye Rus Barış Gücü de katıldı.

AZERBAYCAN TEKLİFİNİ SUNDU

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada “Azerbaycan, Karabağ’ın Ermeni sakinleri temsilcilerine yeniden entegrasyon planlarını sundu. Bir sonraki görüşmenin yakın bir zamanda yapılmasına karar verildi” denildi. Ermeni taraf ise gıda ve yakıta ihtiyaç duyduklarını dile getirdi. Önümüzdeki günlerde yeni bir toplantının daha yapılması bekleniyor.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...