Erdoğan’ın sözleri İtalyan basınında: Yunanistan doğru hareket ettiği sürece sorun yok

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Erdoğan’ın sözleri İtalyan basınında: Yunanistan doğru hareket ettiği sürece sorun yok

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Ege’de sürekli provokatif eylemler yaparak gerilimi tırmandıran Yunanistan’a yönelik ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ sözleri İtalyan basınında da yer verdi. Gazete, Yunanistan’ın doğru hareket ettiği sürece sorun olmayacağını ve Türkiye’nin füzelerinden korkmaması gerektiğini ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan’a yönelik söylediği ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ sözleri dünya kamuoyunda yankılanırken, İtalyan basını da bu sözlere yer verdi. İtalyan Il Foglio gazetesi, Türkiye ile Yunanistan arasında Ege’de yaşananlara haberinde yer verdi ve bu söylerin Türkiye sınırlarına her gün saldırmaya devam eden Yunanistan’a atıfta bulunarak söylediğine dikkat çekti. 

Haberde, Yunanistan’ın doğru hareket ettiği sürece sorun olmayacağı ve Türkiye’nin füzelerinden kormaması gerektiğini ifade eder, Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in Türkiye ile sıcak temas olmayacağı görüşünde olduğunu çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağduyusuna güvendiğine dair sözleri de haberde yer aldı. 

YUNANİSTAN’IN ASKERİ ALANDA ATTIĞI ADIMLAR

Gazete, Yunanistan’ın savunma adımlarına da yer verdi ve gün geçtikte bu alanda adımlar atıp Türkiye sınırına yaklaşık 40 kilometrelin alanda bariyerinin genişlettiğine değindi ve Yunanistan-Türkiye arasında yaşanan Ege, göç ve Kıbrıs sorununu vurguladı. 

TÜRKİYE’NİN SAVUNMA SANAYİİ ÇALIŞMALARI

Il Foglio Türkiye'nin savunma bütçesini artırdığını ve savunma sanayiine büyük önem verdiğini, özellikle hava savunmasında Türkiye'nin son yıllarda önemli atılımlar yaptığını ve çok başarılı çalışmaların yaptığını belirtti. 

SALDIRININ 'HAVADAN' OLMA İHTİMALİ

Haberde,  Türkiye saldırısının olduğu ve "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerinin gerçekleştiği takdirde Türkiye'nin Yunanistan'a yapacağı saldırının "mutlaka" havadan olacağı ifade edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...