Erdoğan’ın sert uyarısı Miçotakis'i endişelendirdi: Panik atak!

Düzenleyen:
Erdoğan’ın sert uyarısı Miçotakis'i endişelendirdi: Panik atak!

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ege'deki adaları silahlandırmaya kalkan Yunanistan'ı açık bir şekilde 'son kez söylüyorum' diyerek uyarmıştı. Ardından Yunanca bir tweet de atan Erdoğan, "Yunanistan'ı, tıpkı bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden, söylemlerden ve eylemlerden uzak durması, aklını başına alması konusunda tekrar ikaz ediyoruz." demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları Yunan basınında geniş yankı bulurken, panikleyen Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis'ten cevap geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'ın Akdeniz ve Ege'de Türkiye'yi kışkırtan politikalar izlemesiyle ilgili İngilizce, Yunanca ve Türkçe olmak üzere 3 dilde Twitter hesabından paylaşım yaptı. 

"SONU FELAKETLE BİTECEK BİR ÇABA"

"Türkiye kimsenin hakkını, hukukunu çiğnemez ama kendi hakkını, hukukunu da kimseye çiğnetmez." diyen Erdoğan, "Doğu Akdeniz'de ülkemiz ana karasına 2 kilometreden daha az, Yunanistan'a ise 600 kilometreden daha fazla mesafedeki Meis Adası için 40 bin kilometrelik deniz yetki alanı talep etmenin anlamını uluslararası camianın takdirine bırakıyoruz. Gayrı askerî statüdeki adaların çeşitli tatbikatlara dâhil edilerek NATO ve üçüncü taraf ülkelerin de bu hukuksuzluğa alet edilmeye çalışılması, sonu felaketle bitecek bir çabanın ötesinde anlama sahip değildir." dedi.

"KIŞKIRTMALARI SOĞUKKANLILIKLA KARŞILADIK"

Yunanistan'ın Batı Trakya, Rodos ve İstanköy'de yaşayan Türk azınlığa yaptığı baskıyı da hatırlatan Erdoğan, "NATO içinde her bakımdan en yüksek bedeli ödeyen müttefik olarak son iki yıldır askerî heyet toplantı davetlerimize cevap dahi vermeyen Yunanistan'ın kışkırtmalarını soğukkanlılıkla karşıladık. Ancak muhatabımızın sabrımızı ve soğukkanlılığımızı yanlış anladığını görüyoruz." ifadelerini kullandı.

"AKLINIZI BAŞINIZA ALIN"

'Yunanistan'ı, tıpkı bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden, söylemlerden ve eylemlerden uzak durması, aklını başına alması konusunda tekrar ikaz ediyoruz.' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Türkiye, Ege'deki haklarından vazgeçmeyeceği gibi adaların silahlandırılması konusunda uluslararası anlaşmaların kendisine tanıdığı yetkileri gerektiğinde kullanmaktan da geri durmayacaktır." açıklamasında bulundu.

'ÖFKELİ KOMŞU' BENZETMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyarılarından sonra panikleyen Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'ten açıklama geldi.

Türkiye'ye atıfta bulunarak "İzole olduğu kadar öfkeli de olan bir komşumuz var" diyen Miçotakis, "Öngörülemez bir komşuya karşı, sorunsuz bir günlük yaşam sağlamak için ulusal toparlanma zamanı" diye konuştu.

"Avrupa kıtasında daha bir yıl önce akıllara gelmeyen bir savaş yaşanıyor" diyen Miçotakis, *Eşi benzeri görülmemiş bir enerji kargaşası var, gıda sorunu var, Avrupa genelinde hane halkı gelirlerini tüketen enflasyonumuz var" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...