Erdoğan'ın hamlesi Yunanistan'ın Türkiye planlarını bozdu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Erdoğan'ın hamlesi Yunanistan'ın Türkiye planlarını bozdu

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşeceğinin duyurulması üzerine gündem maddeleri tartışılmaya başlandı. Erdoğan'ın AB'ye "Gerekirse yoların ayırırız" diyerek rest çekmesi üzerine Miçotakis'in Türkiye planları bozuldu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, 20 Eylül Çarşamba günü New York'ta bir görüşme gerçekleştireceği duyuruldu. Yunan basını Başbakanı Miçotakis dün yaptığı açıklamalarda gündem maddelerini değerlendirdi.

“TÜRKİYE İLE TARTIŞMAYA İSTEKLİ DEĞİL”

Haber7’nin haberine göre, Müzakere masasında ise egemenlik konuları ile Doğu Ege adalarına ilişkin konuların olmadığını açıkça ifade eden Miçotakis hakkında Yunan basını "Türkiye ile tartışmaya istekli değil" yorumunu yaptı.

Miçotakis, Türkiye-Yunanistan arasındaki tartışma konusunun Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) ve kıta sahanlığının sınırlandırılması olduğunu ifade edip şu sözleri ekledi:

Ulusal egemenlik, Doğu Ege adalarının statüsü ve adalar üzerindeki egemenliğin kullanılmasından kaynaklanan hakları tartışmayacağız

Miçotakis, İki tarafın da taleplerin yüzde yüz karşılanmayacağını ifade etti.

MİÇOTAKİS KOZUNU AÇIKLADI

Türkiye'nin Batı'ya yaklaşımı ile Avrupa'ya giden yolun Yunanistan'dan geçtiğini düşünen Miçotakis, "Bu durum Yunanistan-Türkiye ilişkilerinin normalleşmesi için elimizde bulunan bir silah. Geçmişten gelen sorunların bir gecede çözülmesini bekleyemez, ancak bazı durumların aşırı söylemlere yol açmasını da istemeyiz" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’IN HAMLESİ YUNANİSTAN’IN PLANINI BOZDU

Ancak durum pek de Miçotakis'in planı gibi değil. Nitekim Başkan Erdoğan geçtiğimiz günlerde Avrupa'ya resti çekti. ABD'ye gitmeden önce havalimanında kendisine yöneltilen Avrupa Parlamentosu'nun raporuyla ilgili soruya şöyle cevap verdi:

Benim değerlendirmemi çok açık net öğrenmek istiyorsanız, Avrupa Birliği (AB) Türkiye'den kopmanın gayreti içerisinde. Avrupa Birliği'nin Türkiye'den kopuş hamlelerini yaptığı bu dönem içerisinde biz de bu gelişmeler karşısında değerlendirmemizi yaparız ve bu değerlendirmelerden sonra Avrupa Birliği ile gerekirse yolları ayırabiliriz.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...