Erdoğan'ın Hafize Gaye Erkan hamlesi dünya basınında! İki noktaya dikkat çektiler...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Erdoğan'ın Hafize Gaye Erkan hamlesi dünya basınında! İki noktaya dikkat çektiler...

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla Türkiye Cumhuriyeti Merkezi Bankası Başkanlığı'na Hafize Gaye Erkan atandı. Bu karar kısa sürede dünyada da gündem olurken, atamayı manşete taşıyan uluslararası basın iki önemli noktaya dikkat çekti.

Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen ve merakla beklenen yeni Kabine'yi geçtiğimiz günlerde açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı olarak Mehmet Şimşek'i atadı. Şimşek'in ekonominin başına geçmesi Türkiye'de olduğu kadar dünyada da ses getirirken, gözler Şimşek'in adından Türkiye Cumhuriyeti Merkezi Bankası Başkanlığı'na kimin getirileceğine çevrildi.

TCMB BAŞKANI HAFİZE GAYE ERKAN OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte Türkiye Cumhuriyeti Merkezi Bankası (TCMB) başkanlığına getirilen isim belli oldu. Bir süredir adı kulislerde anılan Hafize Gaye Erkan, TCMB Başkanı olarak atandı.

Gazetede "Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile birlikte, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Genel Başkanlığına Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanlığına Hafize Gaye Erkan atandı. Atamalar Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince yapıldı" ifadelerine yer verildi.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip eden dünya basını, Hafize Gaye Erkan'ı manşetlerine taşıdı. Dünya basınında daha çok Erkan'ın kariyerine ve Türkiye'nin ilk kadın TCMB başkanı olduğuna dikkat çekildi.

HAFİZE GAYE ERKAN DÜNYANIN MANŞETİNDE

İngiliz haber ajansı Reuters, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de finans yönetici olan Hafize Gaye Erkan'ı Türkiye Merkez Bankası'nın başına atadı" sözlerine yer verdi.

Alman gazetesi Witschafts Woche de Erkan'dan bahseden gazeteler arasında yer aldı. Haberde, Erkan'ın ABD'de yıllardır çok iyi bir kariyere sahip olduğuna dikkat çekildi.

'İLK KADIN TCMB BAŞKANI' OLUŞU DİKKAT ÇEKTİ

Bloomberg de Erkan'dan bahseden gazeteler arasındaydı. Haberde Erkan'ın Türkiye'nin ilk kadın TCMB başkanı olduğu ifade edildi. Haberin devamında Erkan'ın kariyerine ayrıntılı bir biçimde yer verildi.

Yunanistan'ın gündemi de Hafize Gaye Erkan oldu. Erdoğan'ın kararından bahseden gazete, "Erkan Hanım'ın niyeti şu anda nedir hiç bliinmiyor" sözlerine yer verildi. Bir diğer Yunan gazetesi Kathimeri'de de Erkan'dan bahsedildi. Gazete, Erkan'ın kariyerini incelediklerini ifade etti. (Kaynak: Sabah Gazetesi)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...