Erdoğan'ın AB resti dünya basınında!

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, BMGK öncesi Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamalar,dünya gündemine bomba gibi düştü. "Avrupa Birliği ile gerekirse yolları ayırabiliriz" diyen Erdoğan'ın açıklamalarını uluslararası pek çok basın yayın kuruluşu son dakika servis etti.

Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere ABD'ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, uçuşundan önce AB'ye verdiği gözdağı dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

Açıklamalarında Avrupa Parlamentosu'nun skandal raporunu değerlendirdiklerini belirten Erdoğan, "Avrupa Birliği, Türkiye'den kopmanın gayreti içerisinde" diye başladığı sözlerini "Avrupa Birliği ile gerekirse yolları ayırabiliriz" diyerek bitirdi. Erdoğan'ın bu resti dünya gündemine bomba gibi düşerken, uluslararası ajanslar "son dakika" olarak geçti.

Erdoğan'ın AB resti dünya basınında!

ABD VE FRANSIZ BASINI YAKINDAN TAKİP ETTİ

New York merkezli ABC News, Erdoğan'ın Türkiye'nin AB'ye üyelik hedefine son verebileceğini ima ettiğini belirtirken, Fransız Le Figaro gazetesi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine yer vererek, Türkiye ile AB müzakerelerinin son yıllarda kopma noktasına geldiğini yazdı.

Erdoğan'ın AB resti dünya basınında!

"ERDOĞAN BRÜKSEL'İ UYARDI"

ABD merkezli CNN Yunanistan ise, "Erdoğan Brüksel'i uyardı: Yollarımızı ayırabiliriz" başlığıyla verdiği haberde, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye hakkındaki raporunun ardından rahatsızlığını dile getirerek Brüksel'e uyarıda bulundu. Ankara'nın gerekli görülmesi halinde Avrupa Birliği'nden farklı bir yol izleyebileceğini vurguladı." ifadeleri yer aldı.

"TÜRKİYE AB'DEN KOPABİLİR"

Oslo merkezli Dagsavisen gazetesi ise Erdoğan'ın AB ile ilgili sözlerine yer verdiği haberinde "Türkiye AB'den kopabilir" ifadelerini kullandı.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...