Erdoğan 'şaka yapmıyoruz' demişti... Yunanistan'ı korku sardı: Peş peşe yayınladılar

Düzenleyen:
Erdoğan 'şaka yapmıyoruz' demişti... Yunanistan'ı korku sardı: Peş peşe yayınladılar

DÜNYA Haberleri

Ege'deki adaları ısrarla silahlandırma çabasına giren Yunanistan'ı ilk kez en üst perdeden bombalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Şaka yapmıyorum, çok ciddiyim' diye konuşmuş, Atina'ya 'Aklınızı başınıza alın' ikazında bulunmuştu. Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Yunanistan'ı büyük korku sardı. Erdoğan'ın ikazları ve Efes 2022 tatbikatı Yunan basınında geniş yankı buldu.

Yunanistan'ın, Ege Denizi'nde provokasyonları Türkiye'nin tüm uyarılarına rağmen devam ederken Lozan ve Paris Antlaşmalarını çiğneyerek silahlandırılmaması gereken adaları, uluslararası hukuku çiğneyerek askerlerle donatması bardağı taşıran son damla oldu.

Ege'de düzenlenen Efes-2022 Tatbikatı'nı izlemek için bölgeye gelen Erdoğan, dev tatbikat sonrası Yunanistan'ı en üst perdeden topa tuttu. 

'SON KEZ UYARIYORUM'

Yunanistan'ın adalarda silahlanma konusunda son kez uyardığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye davet ediyorum, şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum. Yunanistan'ı pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden uzak durması, aklını başına alması konusunda ikaz ediyorum." diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert ikazları ve Efes-2022 Tatbikatı ise Yunanistan tarafından korkulara neden olurken, Yunan medyasında peş peşe son dakika haberi olarak duyuruldu.

'BİR GECE ANSIZIN GELECEKLER'

Ülkedeki tüm medya kuruluşları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerini ise "Şaka yapmıyoruz, bir gece ansızın geleceğiz." ifadeleriyle yer verdi.

'ABD VE AB'YE RAĞMEN İLERLİYORLAR'

Erdoğan'ın uyarı mesajını tatbikat üzerinden de gören Yunan medyası, "Türk tarafı, Yunanistan'ın yanında yer alan ve ABD ve AB'ye rağmen  askeri tatbikatlarla ilerliyor." ifadelerini de öne çıkardı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...