Erdoğan rakiplerine Osmanlı şamarı attı

Erdoğan rakiplerine Osmanlı şamarı attı

DÜNYA Haberleri

ABD basını, Başbakan Erdoğan'ın net bir zafer kazandığını duyururken, CNN, "Muhalefete Osmanlı şamarı atıldı" dedi

Dünya medyası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin yerel seçimlerden büyük bir zaferle çıktığına dikkat çekti. ABD basını, seçimleri Erdoğan'ın 'kesin zaferi' olarak yorumladı. CNN internet sitesinde haberi "muhalefete sandıkta Osmanlı şamarı atıldı" ifadeleriyle verirken, Time dergisi, Bloomberg, Wall Street Journal, The Washington Post, New York Times ve Los Angeles Times gazeteleri, "Seçmenler, Erdoğan'ın 12 yıllık iktidarına ilişkin bir referandum olarak görülen yerel seçimlerde, AK Parti'ye yeni bir sağlam zafer kazandırdı" değerlendirmesinde bulundu.
İngiliz The Guardian, The Telegraph ve Financial Times, Başbakan Erdoğan'ın güçlü sonuçlardan sonra Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylığını koyabileceğini nbsp;yazdı. Fransa'da uluslararası yayın yapan France 24 televizyonu, Le Monde nbsp;ve Liberation gazeteleri, AK Parti'nin büyük bir başarı elde ettiğini duyurdu. Türkiye'ye saldıranların hayal kırıklığına uğradığını belirten AFP haber ajansı, Erdoğan için geleceğin oldukça parlak olacağını kaydetti. Dünyanın önde gelen diğer yabancı ajanslar; AP ve nbsp;Reuters de AK Parti'nin kesin bir zafer kazandığını duyurdu. nbsp;Alman Der Spiegel , "Sonuçlar Erdoğan için zafer anlamına geliyor" derken, Çin Halk Cumhuriyeti resmi haber ajansı Şinhua, "Başbakan Erdoğan iktidar testinden başarıyla geçti" ifadelerini kullandı. Yerel seçim sonuçlarına Yunan basını da büyük ilgi gösterdi. Ülkenin en çok satan gazetelerinden Eleftherotipia, "Sultan Erdoğan mağlubiyete bile izin vermedi" başlıklı haberinde, "Erdoğan 2009 belediye seçimlerinden de yüksek oy aldı ve rakiplerinin dilini yutturdu" yorumunda bulundu. Azerbaycan'daki birçok gazete de Erdoğan'ın zaferini birinci sayfadan verdi. Azadlıq, "Erdoğan galip geldi" başlıklı yazısında, "Türkiye'de belediye savaşını Erdoğan kazandı" dedi. Azerbaycan Gazetesi, "Seçimlerde 26 siyasi parti savaştı. AK Parti nbsp;adayları seçmenlerin çoğunluğunun teveccühünü kazandı" diye yazdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...