Erdoğan, Hamas ve İsrail'i itidalli davranmaya çağırdı!

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Erdoğan, Hamas ve İsrail'i itidalli davranmaya çağırdı!

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas'ın İsrail işgal altındaki bölgelere yönelik başlattığı askeri operasyonla ilgili olarak taraflara itidal çağrısında bulundu. Erdoğan, "Türkiye olarak bu sabah İsrail'deki hadiseler ışığında tarafları itidalle hareket etmeye, gerilimi tırmandıracak fevri adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Hamas’ın başlattığı ‘Aksa Tufanı’ operasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, taraflara itidal çağrısında bulunarak, "Türkiye olarak bu sabah İsrail'deki hadiseler ışığında tarafları itidalle hareket etmeye, gerilimi tırmandıracak fevri adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz." açıklamasında bulundu.

Hamas, sabah saatlerinde işgalci İsrail’e karşı ‘Aksa Tufanı’ operasyonu başlattığını duyurdu. Hamas’ın askeri kolu El Kassam Tugayları, operasyonun başlangıç adımı olarak Gazze’den İsrail’e 5 binden fazla roket ateşlediklerini duyurdu. Ayrıca, İsrail kontrolündeki bölgelere motorlu paraşütlerle sızdığı ve şiddetli çatışmalar yaşandığını belirtiliyor.

NETANYAHU: BEDEL ÖDEYECEKLER

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyu, Hamas'ın operasyonu sonrasında oldukça sert bir açıklamada bulundu. Netanyahu, ulusa sesleniş konuşmasında, “Savaştayız, kazanacağız. Düşman benzeri görülmemiş bir bedel ödeyecek" ifadelerini kullandı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, operasyon sonrasında yaptığı açıklamada, “Filistin halkının, işgalci güçlerin terörüne karşı kendini savunma hakkı var” dedi.

Erdoğan, Hamas ve İsrail'i itidalli davranmaya çağırdı!

ÖLÜ SAYISI 22'YE YÜKSELDİ

İsrail basınına yansıyan haberlere göre, Hamas, Tel Aviv yönetimine ait bazı karakollarda kontrolü ele geçirdi. Sosyal medyaya da yansıyan görüntülerde, karakol olduğu ifade edilen bir binanın ateşe verildiği görülüyor. 

Öte yandan, Gazze sınırında ablukayı sağlayan İsrail ordusuna ait askeri hedeflerin vurulduğu ifade ediliyor. Yine sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, İsrail ordusuna ait bir Merkava tankının imha edildiği dikkat çekiyor.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Hamas'ın Aksa Tufanı Operasyonu'na karşı "Demir Kılıçlar Operasyonu" başlatıldığını duyururken, İsrail Ulusal Acil Servisi (MDA), şu ana kadar en az 22 İsraillinin öldüğünü duyurdu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...