Erdoğan: 'ABD Gülen'i barındırmamalı'

Düzenleyen:
Erdoğan: 'ABD Gülen'i barındırmamalı'

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun görüşmelerine katılmak ve BMGK'ya hitap etmek üzere gittiği ABD'de önemli açıklamalar yaptı. Esad'ın Suriye'nin geleceğinde yeri olmadığını vurgulayan Erdoğan, ABD'nin Gülen gibi bir teröriste liman olmaktan vazgeçmesi gerektiğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BMGK'da temaslarını sürdürmek üzere ABD'nin New York kentine gitti. New York'ta Reuters'a konuşan Erdoğan, ABD'nin Gülen gibi bir teröristi barındırmaması gerektiğini söyledi.
Erdoğan, Suriye'de geçiş döneminde Beşşar Esed'in yerinin olmadığını belirtti. Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in bir an önce tutuklanması ve süreç sonunda Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğer biz NATO müttefiği isek, ABD Gülen'e ev sahipliği yapmamalı" dedi. Erdoğan, "Fethullah Gülen'in faaliyetleri tüm dünyada yasaklanmalı" ifadelerini kullandı.
Türkiye'deki OHAL ile ilgili açıklamada bulunan Cumhurbaşkan Erdoğan, "OHAL süresi Meclis kararıyla uzatılabilir" dedi.
Erdoğan, sığınmacı anlaşmasıyla ilgili olarak da AB'nin üzerine düşeni yapmadığını ve müzakereler sürecinde Türkiye'ye verdiği sözleri yerine getirmediğini belirtti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...