Enkazdan çıkarılan Gazzeli çocuğun sorusu vicdanları sızlattı! 'Bu bir kabus mu yoksa gerçek mi'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Enkazdan çıkarılan Gazzeli çocuğun sorusu vicdanları sızlattı! 'Bu bir kabus mu yoksa gerçek mi'

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Bir haftalık insani aranın ardından İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik kanlı saldırılarına yeniden başladı. İsrail saldırılarında yıkılan binanın enkazından çıkarılan Gazzeli çocuğun sorduğu soru herkesin yüreğini parçaladı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik sürdürdüğü bombardımanında enkaz altından yaralı çıkarılan bir kız çocuğu, yaşadığı olayın şokunun etkisiyle ağlayarak yanındakilere “Bu bir kabus mu, yoksa gerçek mi?” diye sordu.

"BU BİR KABUS MU YOKSA GERÇEK Mİ"

Filistin basınının paylaştığı görüntülerde, İsrail bombardımanın ardından enkazdan yaralı çıkarılan "Marah" adındaki Filistinli küçük kız, acı ve şok içinde ağlayarak kendisini tedavi eden doktorla konuştu.

Yüzü ve bedeni enkazın tozuyla kaplı şekilde sedye üzerindeki küçük kız, doktora, "Amca bir şey soracağım; bu bir kabus mu, yoksa gerçek mi? Gerçekten bu saldırıya (bombalamaya) maruz kaldım mı?" sorusunu yöneltti.

"KORKMA, İYİSİN"

Kızı sakinleştirmeye çalışan doktor ise soğukkanlılıkla, "Korkma, iyisin. Elhamdülillilah de.” şeklinde cevap verdi. Yaralı küçük kız, bu kez yine, "Elhamdülillah, iyi olduğumu biliyorum ama bu bir kabus mu yoksa gerçek mi?" diye tekrar sordu.

O onlarda hemşire olduğu anlaşılan birinin adını ve yaşını sorduğu küçük kız, "Benim adım Marah, 33 yaşındayım." dediği duyuldu. Bu karşılık hemşire, “33 yaşında mısın? Kaçıncı sınıfa gidiyorsun?" diye sordu.

GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYADA YAYILDI

Kız ise bombalanmanın şoku ve yaralanmanın verdiği acı nedeniyle konsantre olamadığı ve yaşını kastettiği anlaşılır şekilde, “5 buçuk” diyerek cevap verdi. Küçük kızın görüntüleri internette yayılmasının ardından sosyal medya kullanıcıları, İsrail’in bebek ve çocukları hedef alan katliamlarını kınayan yorumlarda bulundu.

Enkazdan çıkarılan Gazzeli çocuğun sorusu vicdanları sızlattı! 'Bu bir kabus mu yoksa gerçek mi'

GAZZE'DE SON DURUM

İsrail’in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi’ndeki saldırılarında öldürdüğü Filistinlilerin sayısı 6 bin 150'den fazlası bebek ve çocuk, 4 binden fazlası kadın olmak üzere 15 bin 207’ye yükseldi. İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün "insani ara" verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girmiş ve daha sonra 3 gün daha uzatılmıştı.

İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı çerçevesinde Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de 240 Filistinli esir serbest bırakıldı. İsrail ordusu ,1 Aralık'ta "insani ara"nın bitmesinin hemen ardından Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına yeniden başladı.

Enkazdan çıkarılan Gazzeli çocuğun sorusu vicdanları sızlattı! 'Bu bir kabus mu yoksa gerçek mi'

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...