Enkaz arasında hayat

Enkaz arasında hayat

DÜNYA Haberleri

İsrail’in Gazze’ye yönelik son saldırısında evleri tamamen yıkılan 17 kişilik Ebu Amre ailesi, zorlu kış şartlarıyla mücadele ediyor.

Aile fertleri, yıkılan evlerinin enkazı arasında ateş yakıp bir yandan yemeklerini hazırlıyor bir yandan da ısınmaya çalışıyor. Altısı çocuklardan oluşan Ebu Amre ailesi, soğuk havalarda ısınmak için zamanlarının çoğunu yaktıkları ateşin başında geçiriyor.
İsrail işgali altındaki  Gazze, dünyanın en büyük açık hava hapishanesi konumunda. İsrail’in serbest dolaşım hakkından mahrum bırakılmış yaklaşık iki milyon Filistinli, duvarlarla çevrili şehirde hayat mücadelesi veriyor. İsrail’in çeşitli zamanlarda gerçekleştirdiği saldırılarla şartların daha da zorlaştığı bölgede hastane, gıda, ilaç, barınma, eğitim, elektrik gibi ihtiyaçlar güçlükle karşılanıyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...