Endonezya'da yanardağ patlaması: 1 kişi öldü, 41 kişi yaralandı

Düzenleyen:
Endonezya'da yanardağ patlaması: 1 kişi öldü, 41 kişi yaralandı

DÜNYA Haberleri

Endonezya'da bulunan Semeru yanardağında patlama meydana geldi. Patlamada en az 1 kişi hayatını kaybetti, 41 kişi yaralandığı öğrenildi.

Endonezya'nın Doğu Cava eyaletinde bulunan Semeru yanardağı harekete geçti. Patlamanın gerçekleştiği bölgede 1 kişi hayatını kaybetti, 41 kişi de yaralandı. Patlama nedeniyle çevredeki yerleşim yerlerinin yoğun kül ve dumanla kaplandığı görüldü.

YÜZLERCE KİŞİ GÜVENLİ BÖLGELERE TAHLİYE EDİLDİ
Lumajang bölgesi yetkilisi Thoriqul Haq, TVOne kanalına yaptığı açıklamada, duman ve kül nedeniyle birçok köyün karanlığa gömüldüğünü belirterek, yüzlerce kişinin güvenli bölgelere tahliye edildiğini söyledi.

Lumajang Başkan Yardımcısı Indah Masdar da patlamada vücudunda ağır yanıklar oluşan 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 41 kişinin de bedenlerindeki yanıklar sebebiyle hastaneye kaldırıldığını ifade etti. Masdar, iki köylünün kaybolduğunu ve birkaç kum madencisinin de mahsur kaldığını bildirdi.

"Pasifik Ateş Çemberi" deprem ve volkan kuşağındaki Endonezya'da, yaklaşık 130 aktif yanardağ bulunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...