Endonezya'da medikal oksijen bitti: 63 hasta öldü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Endonezya'da medikal oksijen bitti: 63 hasta öldü

DÜNYA Haberleri  / İHA

Delta varyantının nedeniyle artan vakalarla boğuşan Endonezya'da oksijen sıkıntısı yaşanıyor. Bir hastanede oksijenin tükenmesi nedeniyle 63 hastanın hayatını kaybettiği öğrenildi.

Dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi olan Endonezya'da Delta varyantı vaka sayılarını hızla arttırdı, hastaneler dolup taştı.

OKSİJEN KITLIĞI YAŞANIYOR

Geçtiğimiz günlerde Cava Adası'ndaki bir devlet hastanesinde oksijenin tükendiği, 63 hastanın koronavirüs nedeniyle boğularak hayatını kaybettiği öğrenildi.

Bir hastane yetkilisi, "Oksijen stoğumuz akşam sekizde sona erdi, oksijen tüpleriyle açığı kapatmaya çalıştık" dedi.

Pazar günü erken saatlere kadar sıkıntı süren oksijen kıtlığında onlarca koronavirüs hastası hayatını kaybederken, hastaneye daha sonra oksijen takviyesi yapıldığı açıklandı.

HÜKÜMET ÜRETİCİLERE ÇAĞRI YAPTI

Endonezya hükümeti, oksijen üreticilerinden önceliği hastanelere vermelerini istedi.

Cava Adası'nda vakaların artış göstermesi nedeniyle hastanelerin çadırdan ek yoğun bakım üniteleri oluşturdukları belirtiliyor.

Hastanelerde yer bulabilmek için hastalar günlerce beklemek zorunda kalıyor.

Ülkede günlük vakalar 30 bine yaklaşıyor. Aşı kampanyası da oldukça yavaş ilerliyor. Nüfusun yalnızca yüzde 5'ine iki doz aşı yapıldı. 18 yaş altında vakaların artması da dikkat çekiyor. Bu nedenle 12-17 yaş grubu da aşılanmaya başlandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...