Endonezya'da 5,9 büyüklüğünde deprem

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Endonezya'da 5,9 büyüklüğünde deprem

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Sık sık depremlerinin gündeme geldiği Endonezya yine sallandı. Bu kez depremin büyüklüğü 5,9 olarak ölçüldü. Endonezya makamlarına depremle ilgili henüz ölü ya da yaralı bildirimi gelmedi.

Güneydoğu Asya'da yer alan ada ülkesi Endonezya yeni bir depremle sarsıldı. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), merkez üssü ülkenin doğusunda bulunan Kepulauan Babar Adası açıklarında olan 5,9 büyüklüğündeki depremin, yerin yaklaşık 120 kilometre derinliğinde kaydedildiğini bildirdi.

MAL VE CAN KAYBI BİLDİRİLMEDİ

Can veya mal kaybı bildirilmeyen deprem sonrası tsunami uyarısı da yapılmadı.

ENDONEZYA'DA NEDEN ÇOK DEPREM OLUYOR?

Endonezya'da çok sık deprem olmasının nedeni Pasifik Okyanusu havzası boyunca fay hatlarının ve yanardağların bulunduğu 40 bin km'lik Pasifik Ateş Çemberi hattı üzerinde yer alması olarak özetlenebilir.

Dünyadaki en aktif sismik bölgelerden olan Pasifik Ateş Çemberi, Güney Amerika kıtasından Kuzey Amerika'ya, oradan Rusya, Japonya, Endonezya ve Yeni Zelanda'ya kadar uzanıyor.

Endonezya'da, plaka tektoniği ve Pasifik Ateş Çemberi sebebiyle çok sık deprem ve yanardağ patlaması yaşanıyor. Endonezya altındaki levha sürekli hareket ediyor ve değişiyor.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...