En mutlu insanlar 55 yaşında

En mutlu insanlar 55 yaşında

DÜNYA Haberleri

Yapılan araştırmada en mutlu insanlar 55 yaşındakiler çıktı.

"Hayat 40'ında başlar" denir ama yapılan araştırmada en mutlu insanlar 55 yaşındakiler çıktı. Araştırmaya göre en çok 55 yaşındakiler tebessüm ediyor.
Emekliliklerinin yaklaşıp iş stresinin geride bırakılacak olması bunda baş etken. Araştırmada 55 yaşının altındakilerin sadece az tebessüm etmekle kalmadıkları, aynı zamanda bunların en çok sahte gülücük atanlar oldukları belirlendi. Özellikle de patronlarla ilgili endişelerden dolayı sahte gülücüklerde bulunulduğu belirtilirken, bunun kariyer baskılarının insanlarda en büyük mutsuzluk kaynağı olduğunu gösterdiği ifade edildi.
İngiltere Diş Sağlığı Vakfı ve Oral-B firması tarafından yaptırılan araştırmada, 55 yaş üzerindekilerin yarısının günde en az 10 kez tebessüm ettiği kaydedildi. Bu, daha küçük yaşlarda görülen tebessüm sayısından oldukça fazla. Araştırmaya katılan 55 yaş üzerindekilerin yüzde 70'i hiç sahte tebessümde bulunmadıklarını da ifade ettiler. Bunun da bunların en mutlu insanlar olduklarının bir başka göstergesi olduğu dile getirildi.
En az tebessüm edenler 35-44 yaşları arasındakiler. 55 yaş altındakilerden sadece yüzde 35'i hiç sahte tebessümde bulunmadığını ifade etti.





















UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...