Elon Musk, boykotlara resti çekip açıkladı: Tüm reklam gelirleri Gazze'ye gidecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Beyaz Saray'ın Elon Musk'ı antisemitizm ile suçlamasının ardından ABD'li şirketler X'e reklam vermeyi durdurdu. Elon Musk ise boykotların umrunda olmadığını belirterek, X'in reklam gelirlerinden elde edilecek tüm paranın İsrail'deki hastaneler ile Gazze'deki Kızılay ve Kızılhaç'a gönderileceğini duyurdu.

Beyaz Saray, geçtiğimiz günlerde Tesla ile X'in sahibi Elon Musk'a Yahudi karşıtlığı ve ırkçı nefreti övdüğü gerekçesiyle ateş püskürmüş, bu iddiaların ardından da ABD'li teknoloji devleri Musk'a yönelik reklam boykotuna başlamıştı. 

Apple, Disney, Comcast ve Warner Brothers Discovery antisemitizim iddialarına karşılık peş peşe X'te reklam vermeyi durdurduklarını açıkladı.

BOYKOTLARA REST ÇEKTİ 

Reklam boykotuna bir röportaj sırasında cevap veren Elon Musk ise 'Umurumda değil' dedi.

"REKLAM GELİRLERİ SAVAŞ MAĞDURLARINA GİDECEK"

O röportajın ardından X'te paylaşımlarına devam eden Musk “X Corp, Gazze'deki savaşla ilgili reklam ve aboneliklerden elde edilen tüm geliri İsrail'deki hastanelere ve Gazze'deki Kızılhaç/Ay'a bağışlayacak” dedi.

https://twitter.com/elonmusk/status/1727050649400123686

"SÜRECİ TAKİP EDECEĞİZ"

Gönderilen paranın Kızılhaç ve Kızılay tarafından ne için harcandığının da takip edileceğini belirten Musk, paylaşımında "Masum insanları ırk, inanç, din veya başka bir şey gözetmeksizin korumamız gerekir” ifadelerini kullandı. 

"ÇOCUKLARA YARDIM ETMENİN DAHA İYİ YOLU NE?"

Takipçisinin bir videoyu işaret ederek “Burada Gazzeli sağlık çalışanı, Kızılay'ın Hamas tarafından terör faaliyetleri için kullanıldığını itiraf ediyor” yorumu üzerine Elon Musk şöyle cevap verdi:

“Peki Gazze'deki çocuklara yardım etmenin daha iyi bir yolu nedir? Belki sadece pediatrik tıbbi malzemelerin doğrudan satın alınması?”

BEYAZ SARAY'DAN SUÇLAMA

Beyaz Saray ise Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk'ı "Amerikalılar olarak temel değerlerimize aykırı" olan "antisemitik ve ırkçı nefreti iğrenç bir şekilde teşvik etmekle" suçladı.

Beyaz Saray sözcüsü Andrew Bates, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırıya atıfta bulunarak, "Yahudi halkı için Holokost'tan bu yana en ölümcül günden bir ay sonra bu iğrenç yalanı tekrarlamak kabul edilemez" dedi.

Boykot, ABD'li bir grubun X'teki Nazi yanlısı gönderilerin yanında görünen reklamlara yönelik yaptığı soruşturmanın ardından geldi. İlk olarak IBM boykot kararı aldığını duyurmuştu. 

Bunun üzerine Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk, paylaşımın antisemitik olduğunu reddetti ve reklam soruşturması nedeniyle dava açmakla tehdit etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...