El-Maliki: İsrail Filistinlileri tamamen yok etmeyi umuyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
El-Maliki: İsrail Filistinlileri tamamen yok etmeyi umuyor

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail’in Gazze’deki katliamı sürerken Filistin Dışişleri Bakanı El-Maliki’den dikkat çeken açıklamalar geldi. El-Maliki, “İsrail Filistinlileri tamamen yok etmeyi umuyor” dedi.

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ediyor. Hamas’ın 7 Ekim’de başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonun ardından yoğun saldırılara geçen İsrail güçleri, Gazze’de sivil katliamını sürdürüyor. Saldırılar 45'inci gününe girerken can kaybı sayısı 13 bini buldu. Filistin Dışişleri Bakanı El-Maliki yeni bir açıklama yaptı.

Gazze’deki çatışmanın İsrail için ‘son savaş’ olduğunu belirten El-Maliki, İsrail güçlerinin Filistinlileri tamamen yok etmeyi umduklarını söyledi. Filistin Dışişleri Bakanı El-Maliki, "İsrail, Gazze'deki çatışmanın 'tüm savaşları sona erdirecek son savaş' olduğunu savunuyor. Filistinlileri tamamen yok etmeyi umuyorlar" dedi.

İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİNDE SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı. İsrail'de 7 Ekim'deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu. İsrail ordusuna göre, 7 Ekim'den bu yana 62'si Gazze içindeki çatışmalarda, 6'sı da Lübnan sınırında olmak üzere 383 İsrail askeri öldürüldü.

Gazze'deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi'nde en az 5 bin 500'ü çocuk ve 3 bin 500'ü kadın olmak üzere 13 bin kişi öldürüldü. İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 214 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail'e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...