El Kaide'nin elindeki 3 yıllık esareti sona erdi

/ Kaynak: AA
El Kaide'nin elindeki 3 yıllık esareti sona erdi

DÜNYA Haberleri  / AA

El Kaide tarafından 2011 yılından bu yana rehin tutulan Fransız vatandaşı Serge Lazaveric serbest bırakıldı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, El Kaide'nin 2011 yılında Mali'de kaçırdığı Fransız vatandaşı Serge Lazarevic'in serbest bırakıldığını bildirdi.
Hollande, Elysee Sarayı tarafından yayınlanan videoda, Lazaveric'in, cumartesi günü Nijer'in başkenti Niamey'den Paris'e getirileceğini duyururken, Fransız rehinenin Nijerli ve Malili yetkililerin girişimiyle serbest bırakıldığını kaydetti.
Cumhurbaşkanı Hollande, Lazaveric'i Paris'te kendisinin karşılayacağını da söyledi.
Geçtiğimiz ay, El Kaide'nin Kuzey Afrika kolu İslami Magreb örgütü (AQMI), Lazaveric ve Mali'nin kuzeyindeki Timbuktu bölgesinde kaçırılan Hollandalı Sjaak Rijke'in birlikte çekilmiş videolarını yayınlamıştı.
Cezayir'de infaz edilen Fransız dağcı Herve Gourdel'in öldürülmesinden sonra rehin tutulan tek Fransız vatandaşı olan Serge Lazaveric, videoda, hasta ve hayatının tehlike altında olduğunu söyleyerek Cumhurbaşkanı Hollande'dan yardım istemişti.
Videonun ardından Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Fransız rehinenin serbest kalması için Malili yetkililerle her türlü diyaloga hazır olunduğu bildirilmişti.
Lazaveric, 29 Kasım 2011'de Mali'nin Nombori kasabasında beraberinde Sırp asıllı Fransız vatandaşı Philippe Verdon ile kaçırılmış, Verdon bundan birkaç ay önce infaz edilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...