El Kaide Yemen'de askeri üssü ele geçirdi

/ Kaynak: İHA
El Kaide Yemen'de askeri üssü ele geçirdi

DÜNYA Haberleri  / İHA

El-Kaide üyesi olduğu belirlenen bir grup silahlı saldırgan, Yemen'in en büyük eyaleti Hadramut'un başkenti Mukalla'da bir askeri üssü ele geçirdi.

Üssün girişinde bombalı araçla intihar saldırısı düzenleyen saldırganlar, üste görevli iki askeri öldürdükten sonra içeride bulunan askerleri rehin aldı. Askeri yetkililer, dört askeri araçla üsse gelen ve özel kuvvetlere ait üniforma giyen saldırganların, deniz kıyısında bulunan üsteki askerleri rehin aldığını ifade etti. Rehineler arasında, üst düzey komutanlardan General Muhsin Hasan'ın da olduğu tahmin ediliyor.Yemen askeri kaynakları, bölgeye takviye kuvvetlerin gönderildiğini ve üssün kuşatıldığını belirtiyor. El Kaide örgütünün Arap yarımadasındaki kolu, Yemen'deki güvenlik güçlerine sık sık saldırılar düzenliyor. 20 Eylül tarihinde Şabva eyaletinde gerçekleşen eş zamanlı saldırılarda, 56 asker ve polis memuru hayatını kaybetmişti.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...