El Kaide 52 ölü için özür diledi, kan parası ödeyecek

El Kaide 52 ölü için özür diledi,  kan parası ödeyecek

DÜNYA Haberleri

El Kaide, Yemen'de Savunma Bakanlığı'na yapılan saldırıda, hedef haline gelen hastanede ölen 52 kişi için tazminat ödemeye hazır olduklarını belirtti.

El Kaide 'nin Yemen 'deki birimi, başkent Sana'da Savunma Bakanlığı'nı hedef alan saldırıda hastanenin de hedeflerden biri haline gelmesinden dolayı özür diledi ğini açıkladı. Örgüt, bu ayın başında düzenlenen ve 52 kişinin hayatını kaybettiği saldırı için mağdurlara tazminat ödemeye hazır olduklarını belirtti. Saldırının "bütün sorumluluğunu" üstlendiklerini açıklayan örgütün ileri gelen liderlerinden Kasım er-Rimi, "kan parası" verebileceklerini aktardı. El Kaide'nin nadir bir şekilde kamu önünde gerçekleşen özürlerinden biri olan bu açıklama, Kasım er-Rimi'nin örgütün internet sayfasına yüklediği videoyla geldi. Rimi, 5 Aralık'ta gerçekleşen saldırının asıl hedefinin bakanlık olduğunu, ancak militanlardan birinin verilen emirlere itaat etmeyerek hastaneye de saldırı düzenlediğini dile getirdi. Rimi, 167 kişinin yaralandığı saldırıda "hata" yapıldığı itiraf etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...