Yunanistan'ın Eğriboz adasında yangın söndürme uçağı düştü: 2 pilot öldü

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Yunanistan orman yangınları ile mücadelede ağır kayıplar veriyor. Eğriboz adasında yangına müdahale eden bir uçak düştü. Yangın söndürme uçağının düşme anı cep telefonu kamerası ile kaydedilirken 2 pilotun hayatını kaybettiği öğrenildi.

Komşuda orman yangılarıyla mücadele devam ediyor. Bir çok noktada çıkan yangınlar yüzünden binlerce kişi evinden oldu. Çok sayıda ekibin söndürme çalışmaları gece gündüz devam ediyor. Son olarak Eğriboz adasında yer alan Platanisto köyü yakınlarında çıkan yangına müdahale eden bir uçak düştü. Saat 15.00 sıralarında yaşanan feci kaza bir cep telefonu kamerası ile kaydedildi. 

2 PİLOT HAYATINI KAYBETTİ

Uçakta bulunan Yunanistan Hava Kuvvetlerine ait iki pilot hayatını kaybetti. Yunanistan Savunma Bakanlığı, ölen pilotların 34 yaşındaki Christos Moulas ve 27 yaşındaki Pericles Stefanidis olduğunu aktardı. Bakanlık, Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nde 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu.

TÜRKİYE'DEN TAZİYE MESAJI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da taziye mesajı yayımladı. Yumaklı “Yunanistan’da düşen yangın söndürme uçağındaki iki pilotun hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duydum. Komşu ülke Yunanistan’ın ve Yunan halkının acısını yürekten paylaşıyorum. Dünya genelinde orman yangınlarıyla mücadelede yaşamını yitiren tüm kahramanları saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan yayınlanan görüntülerde, Eğriboz adasındaki yangınları söndürmeye çalışan uçağın ise düşmeden önce manevra yaparak yavaşlamaya çalıştığı ancak uçağın kanadının engele takılarak alev aldığı görülüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...