Efsanevi boksör Muhammed Ali'nin evi satışta

Efsanevi boksör Muhammed Ali'nin evi satışta

DÜNYA Haberleri

Efsanevi boksör Muhammed Ali'nin ABD'de Louisville'deki çocukluk evi, sahibi tarafından satışa çıkarıldı. Tek katlı eve ekspertizlerin biçtiği değerin 2 katı fiyat isteniyor.

Muhammed Ali'nin çocukluğunda boks yaparken yaşadığı küçük beyaz evin sahibi Steve Stephenson, ev için 50 bin dolar istiyor. Ev, Louisville'nin genelde mütevazı evlerin bulunduğu ve büyük ölçüde siyahilerin yaşadığı bölümünde bulunuyor. Tek katlı evin önüne "Sahibinden satılık" yazılı bir ilan yerleştirilmiş vaziyette. Ekspertizler eve 23.260 dolar değer biçmişler.

Louisville Belediye Başkanı Greg Fischer, dünyaca ünlü bir evladının çocukluğunun geçtiği evi muhafaza etmenin şehrin menfaatine olduğunu söyledi.

3 kere dünya ağır siklet boks şampiyonu olan Muhammed Ali, parkinson hastalığı dolayısıyla uzun süredir pek ortalarda görünmese de halen dünyanın en ünlü kişileri arasında. 1981 senesinde boksu bırakan Muhammed Ali, bu sene 70. doğum gününü kutlamak üzere yeniden Louisville'ye gelmişti.

Muhammed Ali'nin komşularından James Calloway, evin müze yapılması gerektiğini, dökülmekte olan binanın Muhammed Ali'nin hatırasına saygısızlık olduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...