Edward Snowden Rusya'ya gizli belge getirmemiş

Edward Snowden Rusya'ya gizli belge getirmemiş

DÜNYA Haberleri

Amerikan istihbaratının eski teknik görevlisi Edward Snowden, New York Times gazetesine bir demeç vererek Rusya'ya gizli belge getirmediğini bildirdi.

Rusya'da bir yıllık geçici siyasi sığınma hakkına sahip olan Edward Snowden "Materyallerin özel olarak bir kopyasını daha getirmenin ne anlamı olabilir?" şeklinde retorik bir soru yöneltti. Snowden daha Çin Hong Kong'da iken onun yanında bulunan belgeleri korumak için çaba gösterdiğini belirtti. Ona göre, o bu yönde bir zamanlar ABD Ulusal Güvenlik Ajansı ile işbirliği yapan şirket görevlisi ile çalıştığı ve hatta Çin siber istihbaratı ile mücadele kursu aldığı için Çin'in istihabarat imkanlarını iyi biliyor. Gazetenin bildirdiğine göre, Snowden kendisi ile Rusya'da birkaç gün boyunca yapılan ropörtajda "Rusya veya Çin'in belgeleri ele geçirme şansı sıfırdır" ifadesine yer verdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...