Economist'ten Erdoğan makalesi: Gazze konusunda eleştirileri haklı ve Batı için utanç verici

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Economist'ten Erdoğan makalesi: Gazze konusunda eleştirileri haklı ve Batı için utanç verici

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

The Economist dergisi, son makalesinde "Batı'ya İkiyüzlülük Suçlaması" başlığı altında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze konusundaki eleştirilerini haklı çıkaran bir perspektife yer verdi. Makalede, Erdoğan'ın Batı'ya yönelik eleştirilerinin haklılığını koruduğu vurgulanarak, Batı'nın Gazze meselesindeki çifte standartlarına dikkat çekildi.

İngiliz The Economist dergisi, son makalesinde Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Batı'ya yönelik Gazze ile ilgili eleştirilerini konu edindi.

"Batı'ya İkiyüzlülük Suçlaması" başlıklı makalede, Erdoğan'ın İsrail'in Gazze'nin kuzeyini tahrip etmesi üzerine Batı ve İsrail'e karşı yaptığı hamlelerin vurgulandığı belirtildi. Özellikle İsrail'in Gazze'deki bombalama kampanyasının başlangıcından bu yana öldürülen 68 medya çalışanına atıfta bulunularak, "Her gün bir gazeteci öldürülüyor. Ama yıllardır bize basın özgürlüğü konusunda vaaz veren kurumların hiçbiri tek kelime bile söylemiyor" ifadesine yer verildi.

Economist'ten Erdoğan makalesi: Gazze konusunda eleştirileri haklı ve Batı için utanç verici

"ERDOĞAN'IN BATI'YA YÖNELİK ELEŞTİRİLERİ HAKLILIĞINI KORUYOR"

Makalede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Müslüman lider olarak dünya siyasetinde öne çıktığına vurgu yapılırken, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Batı'nın ikiyüzlülüğü hakkındaki suçlamaları, tüm dünyanın dikkatini çekiyor. İsrail'in bombardımanlarında öldürülen sivillerin sayısı 20 bini geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Batı'ya yönelttiği eleştiriler haklılığını koruyor" denildi.

"BATI İÇİN UTANÇ VERİCİ"

Ayrıca, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirileri haklı ve bu Batı için utanç verici" ifadesi vurgulanan makalede, "Batı'nın çifte standart algısı, Avrupa ve Amerika'nın Türkiye ile haklı çıkarlar yerine normları tartışma yeteneğini tehlikeye atığına dikkat çekildi.

Makalede Batılı bir diplomatın, "Gazze'den önce insan hakları hakkında konuşmak yeterince zordu. Çünkü Erdoğan dışarıdan gelen eleştirilere karşı çok hoşgörüsüz" ifadelerine de yer verildi.

 

 

 

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...