'Ebola yetimleri'

'Ebola yetimleri'

DÜNYA Haberleri

Toplamda 11 bin 132 kişinin ölümüne neden olan ebola salgınının etkilediği ülkelerden Sierra Leone'de 12 binden fazla ebola yetimi bulunuyor.

Batı Afrika'yı kasıp kavuran fakat son aylarda düşüş gösteren ve bilançosu hafifleyen ebola salgınında, yakınlarını hastalığa kurban veren ve ortada kalan çocukların dramı yürek burkuyor. "Sokak Çocukları" isimli bir İngiliz yardım kuruluşunun ulaştığı Sierra Leoneli yetim çocukların büyük bir çoğunluğu virüs taşıdıkları endişesiyle, sağ kalan akrabaları tarafından dahi reddediliyor. Yaş ortalaması sadece 9 olan binlerce yetim çocuk açlıkla savaşarak hayatta kalma mücadelesi verirken, kız çocukları ise seks kölesi olarak satılma tehlikesi bekliyor. Geçtiğimiz günlerde Liberya için tehdidin ortadan kalktığı açıklanmıştı. (Kaynak: Sabah)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...