Ebola salgınıyla mücadeleye 10 milyon avro!

/ Kaynak: AA
Ebola salgınıyla mücadeleye 10 milyon avro!

DÜNYA Haberleri  / AA

Hollanda'da Kasım ayında başlayan kampanyada şimdiye kadar yaklaşık 10 milyon avro toplandı.

Batı Afrika ülkelerinde binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Ebola salgınıyla mücadele için Hollanda'da kasım ayında başlatılan yardım kampanyasında şimdiye kadar toplanan para miktarı, 10 milyon 311 bin avroya ulaştı.
Kızıl Haç'ın da aralarında bulunduğu 9 yardım kuruluşunun oluşturduğu "Birlikte Çalışan Yardım Kuruluşları Birliği" (SHO) öncülüğünde devam eden kampanyada toplanan bağışlarla alınan yardım malzemelerinin, salgından etkilenen bölgelere ulaştırılmaya devam ettiği bildirildi.
Kampanya Başkanı Hanri van Eeghen, kampanyaya katılan herkese teşekkür etti.
Hollanda'da ilk kez bir hastalıkla mücadele için düzenlenen kampanyada bu denli yüksek bir rakama ulaşıldığını kaydeden Eeghen, salgından etkilenen ülkelerde kurumsal ve kişisel bazda yapılan yardımlar sayesinde daha çok can kurtarabileceklerini ifade etti.
Hollanda genelinde kasım ayından bu yana devam eden kampanyada bağış miktarının artırılması için Başbakan Mark Rutte ve tanınmış futbolcular, halktan destek istemişti. Kampanya kapsamında 28 Kasım'da düzenlenen özel televizyon programı sayesinde bir gecede 3 milyon avro toplanmıştı.
Hollanda hükümeti, Ebola salgınıyla mücadele için daha önce Batı Afrika'ya tıbbi malzeme taşıyan iki askeri gemi göndermiş ve bölgeye 35,1 milyon avroluk yardım sözü vermişti.
Dış Ticaret ve Kalkınma Bakanlığı'nın ayırdığı bütçenin, büyük oranda Kızılhaç, Birleşmiş Milletler ve Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü kanalıyla kullanılması kararlaştırılmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...