Düşen helikopter Kandil’e uçuyordu

- Güncelleme:
Düşen helikopter Kandil’e uçuyordu

Dünya Haberleri

Duhok’ta düşen helikopterin Süleymaniye’den silah ve militanlarla kalkış yaptığı; rotasının ise Kandil olduğu öğrenildi.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Irak’ta içinde 9 PKK’lı teröristin bulunduğu helikopterin düşmesinin ardından sır perdesi aralanıyor. Gazetemizin ulaştığı bilgilere göre, terör örgütü PKK’nın aktif kullanımında olan Fransız yapımı helikopter iki gün önce Haseke-Şeddadi bölgesinde bulunuyordu. Olay günü, Süleymaniye’den silah ve militan yüklü kalkış yapan helikopterin rotasının Erbil, Duhok ve Sincar güzergâhından Kandil olduğu bilgisine ulaştık. PKK’lı teröristlerin kullandığı helikopterde mürettebat dahil tüm isimler Irak ve Suriye kökenli teröristlerden oluşuyordu. Helikopterin içindeki 9 kişinin hepsinin PKK’lı olduğu; üçünün de İran’dan giriş yaptığı öğrenildi. 

GİZLEMEYE ÇALIŞTILAR

Örgütün kullandığı helikopterler, ilk olarak KYB’ye (Kürdistan Yurtseverler Birliği) sonrasında da PKK”ya tahsis edildi. Bazı yaralı militanlarla birlikte PKK Avrupa yapılanması, örgütü ziyarete gelen Batılı ziyaretçiler ve Bağdat, Erbil, Süleymaniye arasında açık hava koridoru kuruldu. Şahin Cilo, İlham Ahmed, Sinem Muhammed ve Elder Halil gibi Suriye PKK’sı elebaşılarının yurt dışı ziyaretler için Erbil, Süleymaniye havalimanları ile Kandil’deki görüşmelerde söz konusu helikopter kullanıldı. Duhok’ta helikopterin düşmesi sonrası Koalisyon, bölgeye özel ekip gönderdi. Koalisyon, Duhok Adli Tıp Kurumu’nda bekletilen ölü teröristlerinin isimlerinin açıklanmasını önlemeye çalıştı. Şahin Cilo’nun amcasının oğlu Şervan Kobani kod adlı Abdo Abdi’nin ölen teröristler arasında yer aldığı öğrenildi.

Düşen helikopter Kandil’e uçuyordu

HAŞDİ ŞABİ’DEN DESTEK

Diğer yandan kurulan hava koridoru ile teröristlere destek için, Sincar-Kandil-Mahmur-Suriye arasında yoğun uçuşlar gerçekleştirildi. Bu uçuşlarda Haşdi Şabi unsurlarının da bulunduğu öğrenildi. En son, Erbil Havalimanında ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’le görüşen PKK’lılar da bölgeye Fransız helikopteriyle taşındı. Türkiye ise, yaşanan bu hava hareketliliğini yakından takip ediyor.

Düşen helikopter Kandil’e uçuyordu

BAKAN AKAR HABERİMİZİ TEYİT ETTİ

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak’ın kuzeyindeki Duhok’un Çemanke nahiyesi yakınlarında önce gün içinde PKK’lı üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 3’ü kadın 9 kişinin öldüğü helikopter kazası ile ilgili konuştu.,Bakan Akar, “YPG destekçileri teröristlere helikopter vererek bir kez daha suçüstü yakalanmışlardır” dedi. Akar, “Bunların beyhude çabalar olduğunu artık anlamaları lazım” dedi. Ayrıca, Akar “24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar yurt içinde, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 37 bin 647, sadece bu yılın başından itibaren ise 306 terörist etkisiz hale getirildi” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...