Dünyayı korkutan ittifakta yeni perde! Rusya açıkladı: Çin'le ilişkilerimiz benzeri görülmemiş yüksek seviyeye ulaştı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dünyayı korkutan ittifakta yeni perde! Rusya açıkladı: Çin'le ilişkilerimiz benzeri görülmemiş yüksek seviyeye ulaştı

DÜNYA Haberleri

Çin ve Rusya arasındaki örtülü ittifak, belirgin şekilde gösterilmeye başlandı. Konuya ilişkin açıklama yapan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ülkesi ile Çin arasındaki ilişkilerin, "benzeri görülmemiş" yüksek seviyeye ulaştığını duyurdu. Söz konusu açıklama, Zelenskiy'nin Çin'in, Rusya ile ittifak yapması durumunda bir dünya savaşının çıkacağını belirttiği konuşmasını akıllara getirdi.

Ukrayna'nın en büyük endişelerinden biri haline gelen Çin-Rusya ittifakı, iki ülke arası ilişkilerin ilerlemesiyle birlikte, güçlenmeye başladı. Öyle ki Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ülkesi ile Çin arasındaki ilişkilerin, "benzeri görülmemiş" yüksek seviyeye ulaştığını bildirdi. Yaşanan gelişme daha önce Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin Çin'in, Rusya ile ittifak yapması durumunda bir dünya savaşının çıkacağını belirttiği açıklamaları akıllara getirdi.

"RUSYA İLE ÇİN ESKİ DOST VE ORTAKLAR"

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Şoygu, Çin Savunma Bakanlığı görevine getirilen Li Şangfu ile Çin'in Merkezi Askeri Komisyonu başkan yardımcılıklarına atanan Çin Halk Kurtuluş Ordusundan General Cang Youşia ve General Hı Veydong'a telgraf göndererek, ayrı ayrı tebrik etti.

Rusya ile Çin'in ortak sınıra ve tarihe sahip olduğu belirtilen tebrik mesajlarında, şu ifadelere yer verildi:

"Rusya ve Çin, eski dost ve ortaklar. Ortak sınır ile tarih ve uzun yıllara dayanan dostluk, halklarımızı ve ülkelerimizi birbirine sıkı sıkıya bağladı. İkili ilişkiler, benzeri görülmemiş yüksek seviyeye ulaştı ve dünyada jeopolitik gerilimin arttığı koşullarda küresel istikrarın sağlam destekleyicileri oldu."

Şoygu, iki ülke arasında, askeri teknik alandaki işbirliğinin gelişmeye devam edeceğini umduğunu kaydetti.

ZELENSKIY: ÇİN İÇİN BİR FIRSAT

Zelenskiy, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada Çin meselesinin son derece karmaşık olduğunu vurgulayarak, "Bizim için Çin'in bu savaşta Rusya Federasyonu'nu desteklememesi önemli. Aslında bizim tarafımızda olmasını isterim. Ancak şu anda bunun mümkün olduğunu sanmıyorum. Ancak burada olup bitenleri pragmatik bir şekilde değerlendirdiğimizde Çin için bir fırsat olarak görüyorum." değerlendirmesinde bulunmuştu.

(AA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...