Dünyanın kilitlendiği görüşmede bir anda ortalık karıştı: Apar topar müdahale edildi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Hastanen saldırısının gölgesinde İsrail’i ziyaret ABD Başkanı Biden, Netanyahu ile ortak basın toplantısı düzenlerken bir anda ortalık karıştı. Ardından gazeteciler çıkarıldı ve soru sormalarına izin verilmedi. O anlar kameraya yansıdı...

Muhabir: Muhammet Fatih Uğur

İsrail'in yüzlerce hastanın bulunduğu Gazze'deki hastaneye yönelik düzenlediği saldırı dünyanın gündemine oturdu. Sivillerin sığındığı  Vahşi saldırıya dünyadan tepki yağarken ABD Başkanı Joe Biden'ın Tel Aviv'e ziyarete gitti. Biden'ı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog karşıladı. Karşılamanını ardından ikili görüşme öncesi basın açıklaması düzenledi.

TOPLANTIDA ORTALIK KARIŞTI

Hamas ile çatışmada İsrail'e bizzat desteğini ileten Biden, hastane saldırısını da 'patlama' olarak değerlendirdi. Biden açıklamalarının sonunda teşekkür ederken, o anda salonda bulunan gazeteciler sorular sormak istedi. Ancak liderlerin görevlileri ayağa kalkarak gazetecilerin dışarı çıkarılmasını ve toplantının bittiğini söyledi.

GÖREVLİLER MÜDAHALE ETTİ

Görevlilerin araya girmesiyle salonda büyük bir uğultu ve hareketlilik meydana geldi. Ardından gazeteciler dışarı çıkarıldı.

NE OLMUŞTU?

İsrail dün akşam yeni bir savaş suçuna imza atmış, Gazze'de bir hastaneyi bombalamıştı. Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırıda yüzlerce kişinin yaşamını hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Ölenler arasında hastaların yanı sıra binaya sığınan yüzlerce kişinin de bulunduğu bildirilmişti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, konuyla ilgili açıklamada bulunmuş ve İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesini bombalaması sonucu ölü sayısının 500'e yükseldiğini söylemişti. Ancak ağır yaralılarının sayısına bakılarak ölü sayısının çok daha yükseleceği düşünülüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...