Dünyanın ilk yapay yer çekimli oteli

Düzenleyen:
Dünyanın ilk yapay yer çekimli oteli

DÜNYA Haberleri

Uzayda konaklama ve tatil yapma fikri artık hayal olmaktan çıkıyor. 400 kişinin konaklayabileceği, mutfak, restoran ve sinemalarının da olacağı uzaydaki ilk ticari otel 2025 yılında hizmete açılacak.

Gateway Foundation tarafından tasarlanan ve Alman bilim adamı Von Braun’ın adı verilen uzay oteli, 2025 yılında yörüngede olacak. Yapay yer çekimi bulundurulacak uzay istasyonu bir otel olarak hizmet verecek.  Otelin yapımı için Uluslararası Uzay İstasyonu’nun inşasında kullanılan teknolojiden faydalanıldı. Otel çalışanları ve misafirler uzay istasyonunda konforlu bir biçimde uzun bir süre konaklayabilecek. Tim Alatorre’nin projesini tasarladığı halka biçimindeki uzay otelinde 24 kapsül bulunacak. Bazı kapsüllerde kalıcı olarak konaklanabilecek, bazıları da uzay ajanslarına kiralanacak. Geri kalanlarda ise uzaya gelen turistler konaklayacak. Uzay otelini, her hafta 100 turistin ziyaret etmesi bekleniyor. 
Dünyanın ilk yapay yer çekimli oteli
Dünyanın ilk yapay yer çekimli oteli

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...