Dünyanın en yaşlı köpeğinin sahibi anlattı: Bobi'nin uzun yaşamının sırrı belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dünyanın en yaşlı köpeğinin sahibi anlattı: Bobi'nin uzun yaşamının sırrı belli oldu

DÜNYA Haberleri

Portekiz'de yaşayan 31 yaşındaki Bobi isimli köpek Dünyanın en yaşlı köpeği ünvanını alarak Guiness Rekorlar Kitabı'na girdi. Bobi'nin uzun yaşamının sırrını ise sahibi Costa anlattı.

Dünyanın en yaşlı köpeği Portekiz'in Leiria kentinde yaşıyor. 31 yaşındaki Bobi isimli köpek dünyanın en yaşlı köpeği ünvanı ile Guiness Rekorlar Kitabı'na girdi. Shibi ise Bobi'nin uzun yaşamının sırrını anlattı.

ŞEHİRDEN UZAK VE SAKİN BİR ORTAMDA YAŞIYOR

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Dünyanın en yaşlı köpeği Bobi'nin uzun yaşamının sırrını sahibi Leonel Costa anlattı. Costa, köpeğinin bu kadar uzun süre yaşamasının en büyük faktörlerinden birinin Bobi'nin yaşadığı ortamın şehirlerden uzak, sakin ve huzurlu ortam olduğunu düşünüyor.

Dünyanın en yaşlı köpeğinin sahibi anlattı: Bobi'nin uzun yaşamının sırrı belli oldu

"HİÇBİR ZAMAN TASMA TAKILMADI"

Costa "Hiçbir zaman tasma takılmadı ve evimizi çevreleyen ormanda özgürce dolaşmanın keyfini çıkardı." ifadelerini kullanarak köpeğinin tasmasız bir yaşam sürdüğünü belirtti. Costa “Bizim için pişirdiğimizi Bobi'ye de veriyoruz. İşlenmiş mama yemiyor, evde başka kediler var ve onlar da yiyorlar ama Bobi alışamadı, sadece doğal yiyecekler yiyor. Bence yemek önemli bir faktör ve bir de hiç zincirlenmemiş ya da tasma takılmamış olması. Bence tüm bunlar hayvanlara özgürlük veriyor. Ve bu nedenle, bunca zaman boyunca hep özgürce yaşadı ve aramızdaki sevgi ve şefkatin de olduğunu düşünüyorum.” diyerek doğal yiyeceklerin önemini anlattı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...