Dünyanın en yaşlı kadını Misao Okawa oldu

/ Kaynak: CHA
Dünyanın en yaşlı kadını Misao Okawa oldu

DÜNYA Haberleri  / CHA

Dünyanın en yaşlı kadını Japonya'da yaşayan 114 yaşındaki Misao Okawa oldu. Guinness Dünya Rekorları'ndan bir ekip, Osaka'da yaşayan Okawa'yı ziyaret ederek sertifikasını verdi.

Dünyanın en yaşlı kadını Japonya'da yaşayan 114 yaşındaki Misao Okawa oldu. Guinness Dünya Rekorları'ndan bir ekip, Osaka'da yaşayan Okawa'yı ziyaret ederek sertifikasını verdi. nbsp;

Tören için verilen yemeğin ardından basına konuşan Okawa, uzun yaşamının sırrını "sağlığına dikkat etmek" olarak açıkladı. Bakım evinde Okawa'dan sorumlu hemşire, yaşlı kadının canının istediğini yediğini belirtti. Resmi rakamlara göre Misao Okawa, 5 Mart 1898'de dünyaya geldi. Misao Okawa gelecek hafta 115. yaşını kutlayacak.
Dünyanın en yaşlı kişisi olan 115 yaşındaki Jiroemon Kimura da Japonya'da yaşıyor.


Okawa'nın 90 yaşındaki en büyük oğlu Hiroshi, annesi kadar uzun yaşayıp yaşamayacağını bilmediğini söyledi. Hiroshi, "Baba tarafımda da uzun yaşayanlar var. Ama babam 36 yaşında öldü." dedi. nbsp;


Okawa'nın 2 kızı, 1 oğlu ve 4 de torunu var.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...