Dünyanın en yaşlı İnsanı COVİD'den kurtuldu 121. doğum günü kutladı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Dünyanın en yaşlı İnsanı COVİD'den kurtuldu 121. doğum günü kutladı

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Brezilya'da yaşayan 1901 doğumku Da Silva dünyanın en yaşlı insanı. Koronavirüsü de atlatan yaşlı kadın 121. doğum gününü torunlarının torunlarıyla kutladı.

Brezilya’nın Aparecida de Goiania şehrinde yaşayan Andrelino Vieira da Silva, yakalandığı Covid-19’dan kurtulduktan sonra 121. doğum gününü kutladı. Dünyanın en yaşlısı olduğu iddia edilen Da Silva’nın 7 çocuğu, 13 torunu, torunlarının da 16 çocuğu ve bir torunu var. Kimlik kartı, adamın doğum gününün 3 Şubat 1901 olduğunu gösteriyor. Doğrulanması halinde Da Silva dünyanın en yaşlı kişisi olarak kayıtlara geçecek.

"SEYAHAT EDİYOR NORMAL ŞEKİLDE HAYATINI YAŞIYOR"

Da Silva’nın torunu Janaina Lemes de Souza (36), “Ailemizde bu yaşta birinin olması bizim için büyük imtiyaz. Bize tecrübelerini aktarıyor. Kızımın büyük dedesi var ama ne yazık ki benim olmadı. Dedem seyahat ediyor, normal şekilde hayatını yaşıyor” dedi. Dünyanın en yaşlı kişisi unvanı 119 yaşındaki Japon Kane Tanaka’da.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...