Dünyanın en şişman çocuğu şimdi tanınmaz halde

Düzenleyen: / Kaynak: DIŞ HABERLER
Dünyanın en şişman çocuğu şimdi tanınmaz halde

DÜNYA Haberleri  / DIŞ HABERLER

Endonezya’nın Cipurwasari şehrinde şimdi 14 yaşında olan Arya Permana, 11 yaşındayken 190 kiloya çıkarak dünyanın en şişman çocuğu olmuştu.

Kıyafetlere girmeyen Arya örtülere sarılarak yaşıyordu. Yürüyememeye başlayan ve hastaneye kaldırılan çocuğun ameliyatla midesinin bir kısmı alındı. Sıkı bir diyet ve sporla çocuk, kilosunun yarıdan fazlasını vererek  82 kiloya kadar düştü. Çocuğu görenler, geçirdiği değişime inanamıyor.

Dünyanın en şişman çocuğu şimdi tanınmaz halde

Arya kilo vermesinin sırrını şöyle açıkladı: “Çoğu kişi sıkı bir diyet yapar ama kilo verince yeniden yemeğe başlar. Kişinin yediği yemek yavaş yavaş azaltılmalı. Mesela önce bir tabak pilav yiyin ve sonra sadece 5 yemek kaşığı kadar azaltın. Diyet yapmayı zorlaştırmayın, ben de öyle yaptım.” Her gün 3 kilometre yürüyüş yapan, basketbol oynayan ve iki saat spor yapan Arya artık bisiklete binebiliyor, ağaçlara tırmanabiliyor, normal bir hayat yaşıyor.

Dünyanın en şişman çocuğu şimdi tanınmaz halde

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DIŞ HABERLER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...