- Dünya liderlerinden peş peşe kınamalar
1 saat 28 dakika önce

Slovakya Başbakanı Fico'ya kurşun yağdı! Dünya liderlerinden peş peşe kınamalar

Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda Fico'nun vücuduna çok sayıda mermi isabet etti. Başbakan'ın hayati tehlikesi devam ederken, dünya liderlerinden saldırıya yönelik kınama mesajları geldi.
 - Otoparkta faciaya ramak kala! Araç 4'üncü kattan sokağa uçtu
2 saat 3 dakika önce

Otoparkta faciaya ramak kala! Panik kazayı getirdi, dördüncü kattan sokağa uçtu

Tayland'da bir otoparkın dördüncü katında park halinde bulunan bir araç, başka bir aracın çarpması sonucu sokağa düştü. Faciadan dönülen o anlar güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.
 - Ölenlerin çoğunluğu çocuk ve kadın!
2 saat 6 dakika önce

BM'den Gazze açıklaması... Katledilenlerin en az yüzde 56'sı kadın ve çocuk!

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in Gazze Şeridi'ne karşı yürüttüğü savaşta öldürülen binlerce kişinin en az yüzde 56'sını kadın ve çocukların oluşturduğunu açıkladı.
 - Başbakan silahlı saldırıya uğradı!
3 saat 7 dakika önce

Slovakya'da dehşete düşüren olay... Başbakan Robert Fico'ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico ülkenin Handlova kasabasında düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında düzenlenen silahlı saldırıda yaralandı. Başbakan Fico'nun, vücuduna çok sayıda merminin isabet ettiği ve hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.
 - Fransa'nın başı özerk bölgesi ile belada!
3 saat 16 dakika önce

Fransa'nın deniz aşırı toprağı Yeni Kaledonya'da "reform" kaosu... OHAL ilan edilmesi gündemde!

Fransa'nın deniz aşırı toprağı Yeni Kaledonya'da Ulusal Meclis'in seçim listeleri hakkındaki anayasa reformunu onaylaması sonrası patlak veren olaylarda en az üç kişinin hayatını kaybetti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, olayın ardından "OHAL" çağrısı yaptı.
 - "Kimse bizi engelleyemez!"
4 saat 12 dakika önce

İsrail hükümetinden BM Genel Kurulu'nun Filistin kararına ret

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda kabul edilen ve Filistin'in BM üyeliğinin tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsündeki Filistin'e bazı ilave haklar tanınmasının istendiği yönündeki kararın reddedildiğini açıkladı ve BM'ye meydan okudu.
 - Mahkeme Alman siyasetçi hakkında kararını verdi!
4 saat 59 dakika önce

Alman siyasetçiye mahkeme şoku... Nazi sloganı kullandığı gerekçesiyle yargılanıyordu!

Almanya'da aşırı sağcı popülist Almanya için Alternatif Partisi'nin (AfD) üst düzey yöneticilerinden Björn Höcke, "Nazi sloganı kullandığı" suçlamasıyla yargılandığı davada para cezasına çarptırıldı.
 - Geri çekildiği mahallede cesetler bulundu!
6 saat 49 dakika önce

İsrail'in çekildiği Gazze'deki ez-Zeytun mahallesinden cesetler çıkarıldı

Gazze'deki Sivil Savunma ekipleri, İsrail ordusunun bir hafta sürdürdüğü kara saldırısının ardından çekildiği Gazze kentindeki ez-Zeytun mahallesinden çok sayıda cesedin çıkarıldığını duyurdu.
 - "Refah'a saldırı olursa..."
7 saat 35 dakika önce

AB'den İsrail'e uyarı... Refah'a saldırıları derhal durdurun!

Avrupa Birliği (AB), İsrail'e Gazze'nin Refah kentindeki kara saldırılarını derhal durdurma çağrısı yaparak, aksinin AB-İsrail ilişkilerine "ağır bir baskı" getireceğini bildirdi.
 - "Bölgenin lideri ve tarihi dostumuz"
8 saat 35 dakika önce

Ukrayna'dan Türkiye'ye övgü dolu sözler... "Türkiye'nin rolü paha biçilmez!"

Ukrayna Parlamentosu Başkanı Ruslan Stefançuk, Türkiye ile Ukrayna arasındaki ilişkilere dair önemli açıklamalarda bulundu ve Türkiye'ye övgülerde bulundu.
 - Çok sayıda can kaybı var!
9 saat 1 dakika önce

Nijerya'da askeri üsse saldırı... 5 asker hayatını kaybetti!

Nijerya'nın Katsina eyaletindeki askeri üsse düzenlenen silahlı saldırıda 5 asker hayatını kaybetti, 11 asker yaralandı
 - 76 yıl sonra, tarih kendini tekrarlıyor
9 saat 5 dakika önce

Devam eden felaket: 76. yılında Nakba

15 Mayıs, 1948'de başlayan "büyük felaket" Nakba'nın 76. yıldönümü. Bu olay, Filistin toplumunun ve yurdunun yıkılmasına, Filistinli Arapların çoğunluğunun kalıcı olarak yerlerinden edilmesine neden oldu. 14 Mayıs, İsrail devletinin kuruluş yıl dönümü olarak bilinirken, 15 Mayıs Filistinliler için yas ve tefekkür günü olarak, 76 yıldır devam eden bir felaketi vurguluyor.
 - Batı ile gerilim artışta!
9 saat 14 dakika önce

Rusya'dan Çin'e üst düzey ziyaret... Putin ile Xi Jinping bir araya gelecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iki müttefik arasındaki birlikteliğin son göstergesi olarak bu hafta Çin'e iki günlük bir resmi ziyaret gerçekleştirecek.
 - Yeni yardım paketi yolda!
9 saat 52 dakika önce

Biden hükümetinden çok tartışılacak karar: İsrail'e 1 milyar dolarlık silah tedariki gündemde!

ABD'de üç kongre üyesi, Biden yönetiminin İsrail'e 1 milyar dolardan fazla ek silah ve mühimmat göndereceğini açıkladı. Ancak silahların ne kadar sürede teslim edileceği henüz bilinmiyor.
 - Geri adım attılar!
10 saat 22 dakika önce

Filistin protestoları geri adım attırdı... Harvard Üniversitesi'nden İsrail'deki yatırımları durdurma kararı

ABD'nin Massachussets eyaletindeki Harvard Üniversitesi kampüsünde, İsrail'in saldırılarına tepki olarak kamp kuran Filistin destekçisi öğrenciler, istekleri konusunda okul yönetimiyle anlaştıklarını ve üniversitesinin İsrail'e yatırımda bulunmayacağını açıkladı.
 - Katliam için toplandılar!
11 saat 31 dakika önce

Katliam için toplandılar! İsrail büyük saldırı için hazırlanıyor

221 gündür Gazze’de katliam yapan İsrail ordusu, sivillerin sığındığı Refah’ı işgal etmek için gün sayıyor. ABD basını, büyük saldırının birkaç gün içinde başlayacağını yazdı…
 - Korkunç gerçek 28 sene sonra ortaya çıktı!
14 saat 19 dakika önce

Herkes öldü sanıyordu, kan donduran gerçek 28 sene sonra ortaya çıktı!

Korkunç haber Cezayir'den geldi. 1996 yılında 16 yaşındayken kaçırılan Ömer bin Ümran, 13 Mayıs gecesi komşusunun evinde samanla kaplı bir çukurda bulundu. Ailesinin suikasta kurban gittiğini düşündüğü talihsiz adamın 28 senedir komşusu tarafından alıkonulduğu ortaya çıktı.
 - Estonya, Ukrayna için harekete geçti!
14 saat 26 dakika önce

Estonya, Ukrayna'ya asker göndermeyi tartışıyor! 'Her ihtimali göz önünde bulundurmalıyız'

Estonya Cumhurbaşkanı Güvenlik Danışmanı Madis Roll ülkesinin cephe gerisindeki görevleri devralmak üzere Ukrayna'nın batısına asker göndermeyi ciddi şekilde tartıştığını söyledi. Roll, "Her ihtimali göz önünde bulundurmalıyız. Neler yapabileceğimiz konusunda kendimizi sınırlamamalıyız" dedi.
 - Güneş'te devasa bir patlama daha
19 saat 33 dakika önce

Güneş'te bir patlama daha oldu! Nasa o anların fotoğrafını yayımladı

Güneş'te üst üste patlamalar yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan patlamanın ardından devasa bir patlama yaşandı. NASA, Güneş'teki patlamanın fotoğrafını yayınladı.
 - "Filistin için durmayacağız"
20 saat 11 dakika önce

Oxford öğrencileri kampüs binasına yansıttı: "Filistin için durmayacağız"

Dünyanın önde gelen üniversitelerinden Oxford'da öğrenciler, Filistin'e destek için 9 gündür eylemlerini sürdürüyor. Öğrenciler, bugün kampüs binasına "Durmayacağız, dinlenmeyeceğiz" yazısını yansıttı.
 - Hindistan ve Pakistan'ın Keşmir husumeti
20 saat 47 dakika önce

Hindistan ve Pakistan'ın Keşmir husumeti! 77 yıllık kavga

Hindistan ve Pakistan... Güçlü, karmaşık ve tarih boyunca birbirine bağlı iki ulus. 1947'de, Hindistan'ın bağımsızlığını kazanmasının ardından, bu iki ülke aynı topraklar üzerinde yükseldi. Ancak, bağımsızlık süreci barış ve istikrar getirmedi. Tam aksine bölünme, bu topraklar üzerine derin bir çatışmanın tohumlarını attı. Hindistan, büyük bir nükleer güç ve yaklaşık 1,5 milyarlık nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesi durumunda.
Sona Git