Dünyanın en büyük mavi elması 8 dakika içinde satıldı! Verilen rakam ise dudak uçuklattı

Düzenleyen:
Dünyanın en büyük mavi elması 8 dakika içinde satıldı! Verilen rakam ise dudak uçuklattı

DÜNYA Haberleri

De Beers Cullinan Blue adındaki dünyanın en büyük mavi elması Hong Kong'ta düzenlenen açık artırmada rekor fiyata satıldı. İsmi henüz açıklamayan alıcı, son anda 48 milyon teklifi yükselten alıcı 15.10 karatlık elması 57.5 milyon dolara satın aldı.

Dünyanın en büyük mavi elması olan De Beers Cullinan, müzayede evi Sotheby's'in Hong Kong'ta düzenlediği açık artırmada rekor fiyata satıldı. 15.10 karatlık elmas 57.5 milyon dolara alıcı buldu. 8 dakika süren açık artırmada dört alıcı elması almak için kıyasıya mücadele verdi. 

İSMİ SIR GİBİ SAKLANIYOR 

Şirket tarafından alıcının ismi açıklanmazken, elması satın alan kişinin telefon üzerinden bağlandığı ve salonda bizzat bulunmadığı belirtilirken son anda 48 milyon dolarlık teklifi artırarak açık artırmayı kazandığı belirtildi.

EŞİ BENZERİ YOK 

2021 yılında Güney Afrika’nın Cullinan madeninde bulunan elmasın rengi çok nadir bulunduğu belirtildi. Sotheby's tarihte sadece 10 karatın üzerinde 5 elmas satıldığını ve bunlardan hiçbirinin 15 karatı geçmediğini duyurdu.

Dünyanın en büyük mavi elması 8 dakika içinde satıldı! Verilen rakam ise dudak uçuklattı

REKOR KIRDI 

Satılan değerli taşın 57.471.960 dolara alıcı bulduğu belirtilirken dünyanın en değerli elması 14.62 karatlık Oppenheimer Blue isimli elmastı. Bu elmas De Beers Cullinan'dan sadece 70 bin dolar daha pahalıya alıcı buldu. O elmas, 57 milyon 541 bin 779 dolara satılmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...