Dünyaca ünlü ABD'li aktöre şok! Irkçı saldırı yalanı sonrası hapsi isteniyor

Düzenleyen:
Dünyaca ünlü ABD'li aktöre şok! Irkçı saldırı yalanı sonrası hapsi isteniyor

DÜNYA Haberleri

2019 yılında ABD'nin Chicago kentinde ırkçı saldırıya uğradığını söyleyip polise bu yönde ifade veren ünlü aktör Jussie Smollett, yalan söylediğinin ortaya çıkmasının ardından yargılandığı mahkemede suçlu bulundu.

ABD'li ünlü aktörün "ırkçılık" yalanı başını yaktı. Chicago kentinde ırkçı saldırıya uğradığını söyleyen dizi film yıldızı  Jussie Smollett, polisi yanılttığı ve yalan söylediği gerekçesiyle mahkeme tarafından suçlu bulunmasının ardından, hakkında 3 yıl hapis cezası istendi. 

KARARI TEMYİZE GÖTÜRECEK
Eski Empire dizisi oyunucusu 39 yaşındaki Smolett, yaklaşık 3 yıldır süren davada, nefret suçunun kurbanı olduğuna dair polise yanlış bildirimde bulunduğu için beş ayrı ağır suç ve uygunsuz davranıştan suçlu olduğuna hükmedildi. Smollett'in avukatları ise jürinin kararını temyize götüreceklerini ve kazanacaklarına yüzde 100 emin olduklarını belirtti.

Kararın temyiz mahkemesinden dönmemesi durumunda Smollett, 25 bin dolar para ve 3 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya bulunuyor. Smollett hakkında ayrıca, Chicago polisine yanlış ihbar nedeniyle 130 bin dolardan fazla masraf açmaktan tazminat davası bulunuyor.

NE OLMUŞTU?
Siyahi ve eşcinsel olan aktör, 29 Ocak'ta Chicago’da bir metro istasyonunda maskeli iki kişinin saldırısına uğradığı gerekçesiyle polise şikayette bulunmuştu.

Yapılan soruşturma sonucunda Chicago polisi, Smollett'in kendisine saldırmaları için iki kardeşe 3 bin 500'er dolar para ödediği ve kariyerinde sempati toplamak için "sahte bir saldırı" düzenlettiğini ortaya çıkardıklarını açıklamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...