Dünya Tabiat Fotoğrafları Ödülleri’ni kazananlar belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Dünya Tabiat Fotoğrafları Ödülleri’ni kazananlar belli oldu

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

6 kıtadan 20 ülkedeki fotoğrafçılar, 2022 Dünya Tabiat Fotoğrafları Ödülleri’ni kazanmak için yarıştı. Dünyanın farklı güzelliklerinin ortaya çıktığı yarışmada genel olarak birinciliği, Amerikalı fotoğrafçı Amos Nachoum, Antarktika’da bir leopar fokunun Gentoo penguenini avladığı fotoğrafla kazandı.

Sansasyonel fotoğraf, görenleri büyüledi. Nachoum, bu fotoğrafı, Plano adasında gelgitin çekildiği doğru anı saatlerce sabırla bekleyerek çekti.

Yılın Dünya Tabiat Fotoğrafçısı ödülünü kazanan Nachoum, Memeliler kategorisinde de altın ile ödüllendirildi. Avustralyalı fotoğrafçı Dr Gaetano Gargiulo da Yeni Güney Galler'deki Chowder Körfezi’nde bir şişeye yuva yapan kaya balığı fotoğrafıyla İnsanlar ve Tabiat kategorisinde bronz ödüle layık görüldü.

Dünya Tabiat Fotoğrafları Ödülleri’ni kazananlar belli oldu

Fotoğrafçının yuvayı inanılmaz ayrıntılarla gözler önüne serdiği dikkat çekti. Kuveyt'te yaşayan fotoğrafçı Muhammed Murad’ın Kuveyt Şehri'nde Arap kızıl tilkisini şehrin sokak lambalarının parıltısıyla çerçevelenen fotoğrafı Kentsel Yaban Hayatı kategorisinde gümüş ödüle layık görüldü.

Dünya Tabiat Fotoğrafları Ödülleri’ni kazananlar belli oldu

Romanya'nın Karpat Dağları'nda çekilen, insan tüketimi için bacakları çıkarılmış kurbağalar, Kenya'nın Masai Mara kentindeki şiddetli yağmurların ardından nehirdeki korkunç akıntılara göğüs geren çitalar, göçmen kuşların İngiltere’de sandalların üzerine dizildiği masalsı görüntü de ödül kazanan fotoğraflar arasında.

Dünya Tabiat Fotoğrafları Ödülleri’ni kazananlar belli olduYemeklerde kullanılmak için bacakları çıkarılmış kurbağalar...

Dünya Tabiat Fotoğrafları Ödülleri’ni kazananlar belli olduSandallar üzerine dizilen göçmen kuşlar...

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...