Dünya şampiyonu Klitschko, Ukrayna cephesinde Rusya ile savaşıyor

Düzenleyen:
Dünya şampiyonu Klitschko, Ukrayna cephesinde Rusya ile savaşıyor

DÜNYA Haberleri

Eski dünya ağırsiklet boks şampiyonu olan Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, eline silah alarak ülkesi Ukrayna için Rusya ile savaşıyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası birçok ülkeden Rusya'ya peş peşe tepkiler gelirken Ukrayna halkı ise tüm gücüyle Rus ordusuna karşı mücadele veriyor. Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, kendisi gibi boks şampiyonu olan kardeşi Vladimir Kliçko'yla beraber Ukrayna'yı “Rusya'nın kanlı işgaline karşı” silahla savunacaklarını belirtti.

'UKRAYNA'YA VE HALKIMA GÜVENİYORUM '

Kiev Belediye Başkanı, İngiliz televizyonu ITV'de yaptığı konuşmada Kiev'in büyük tehdit altında olduğunu belirtti ve kentteki kritik öneme sahip altyapıyı savunmak için orduyla beraber hareket ettiğini söyledi.

Dünya şampiyonu Klitschko, Ukrayna cephesinde Rusya ile savaşıyorEski Dünya Ağırsiklet boks şampiyonu Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, ülkesini işgal eden Rusya'ya karşı elinde silahla savaşıyor.

'BUNU YAPMAK ZORUNDAYIM'

Kliçko, “Başka bir seçeneğim yok. Bunu yapmak zorundayım, savaşacağım” dedi ve tüm Kievlilerin kenti savunmaya hazır olduğunu söyleyerek “Ukrayna'ya ve halkıma inanıyorum” dedi.

ÖLENLERİN SAYISI ARTIYOR

Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçıların tek taraflı bağımsızlığını tanıyarak ülkeye askeri operasyon başlatan Rusya'ya bağlı güçler Kiev'e doğru ilerlerken saldırılarda ölenlerin sayısı hızla artıyor. Ukrayna genelinde 100 bini aşkın kişinin son saldırılar nedeniyle evlerinden kaçtığı tahmin ediliyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...