Dünya, Gazze'den yükselen çığlıkları duymuyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dünya, Gazze'den yükselen çığlıkları duymuyor

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Gazze’de çektiği videoları paylaşan UNICEF Sözcüsü Elder “Burada savaş çocuklara karşı yürütülüyor” derken, İsrail ise “ölen bebek oyuncak” yalanına başvurdu

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, Gazze’deki savaşın çocuklara karşı yürütüldüğünü söyledi. Çalışmalarına Gazze’de devam eden Elder, sahada şahit olduklarını X sosyal medya platformundan paylaştı. Gazze’de işleyen en büyük hastanenin 50 metre yakınının vurulduğunu ve sağlık merkezinin kapasitesinin iki katında çalıştığını belirten Elder “Bu hastane daha fazla yaralı çocuğu kabul edemeyecek. Daha fazla yanık, şarapnel, kırık kemiklerle savaş yarası taşıyan çocuk kabul edemeyiz. Ancak her yerde yaralı çocuklar var. Nüfuz sahibi olanların duyarsızlığı çocukların öldürülmesine yol açıyor. Bu çocuklara karşı yürütülen bir savaş” dedi. Elder’in video paylaştığı noktada bekleme salonuna benzer bir alanda, yere serilmiş battaniyelerin üzerinde çok sayıda çocuğun bulunduğu ve ağlama seslerinin geldiği dikkat çekiyor.

Dünya, Gazze'den yükselen çığlıkları duymuyor

“BU YALVARIŞI DUYUN”

Hastaneden yatağında yaralı ve bitkin biçimde yatan üç yaşındaki çocuğun yanında başka bir video paylaşan Elder “Dünyadan açıkça yalvarışlar, sözler, çocukların öldürülmesini ve sakatlanmasını durdurmakta karar sahibi olanların kulaklarına ulaşmadı” dedi. Ahmet adlı çocuğun futbolu sevdiğini ve yatağının kenarındaki futbol topunu gösteren Elder “Ahmet’in ailesi birkaç hafta saldırılarda katledildi. O yıkımda Ahmet’in sağ ayağı ampute edildi. Ahmet gibi Gazze’deki diğer çocukların da acı çekmesine müsaade edemeyiz” diye konuştu.

İNSANLIK PES Mİ EDİYOR?

BM’li yetkili Elder, bazı kişilerin, binlerce erkek ve kız çocuğunun trajik ölümlerini görmezden gelebilmesi ve saldırıların yeniden başlaması karşısında rahat olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirirken “İnsanlık çocukları terk mi etti? Çocuklardan vaz mı geçti” ifadelerini kullandı.

İSRAİL’İN ‘OYUNCAK’ YALANI

Gazze’de yeniden saldırılara başlayan İsrail “ölen bebek oyuncak” iddiasıyla bir video paylaştı. Ancak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İsrail’in yalanını ortaya çıkardı. Merkezden yapılan açıklamada “Saldırılarda hayatını kaybeden beş aylık Muhammed ez-Zehhar’dır. Ona sarılarak vedalaşan ise annesi Asmahan Attia ez-Zehhar ve dedesi Attiye Ebu Umra’dır. Dede ebu Umra, Deyr el-Belah’taki Aksa Şehitleri Hastanesinde beş aylık torunu Muhammed ez-Zehhar’ın naaşıyla bölgedeki gazetecilere açıklama yapmış ve görüntüler birçok medya kuruluşu tarafından teyitli haber olarak servis edilmiştir” denildi.

Dünya, Gazze'den yükselen çığlıkları duymuyor

HASTANEYE GİRMEK KORKU FİLMİ GİBİ

Dünya Sağlık Örgütünün işgal altındaki Filistin topraklarındaki temsilcisi Richard Peeperkorn “Gazze’de hastaneye girmek korku filmi içindeymiş gibi hissettiriyor. Çocuklara hizmet vermeye çalışılıyor ancak personel çok az. Bazı sağlık çalışanları, aileleriyle bölgeyi terk etti” dedi. 

İSRAİL 2 GÜNDE 500 KİŞİYİ KATLETTİ

İsrail ordusu, Gazze’yi bombalamaya devam ediyor. Son 24 saatte aralarında Cibaliye Mülteci Kampının da bulunduğu 400’den fazla yere saldırı yapıldı. Ateşkesin sona ermesinin ardından en az 500 Filistinli daha katledildi. Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, Gazze halkının gidebileceği güvenli hiçbir yerin olmadığını belirterek “İnsanlar ölüm, yıkım ve hastalık çemberinde yaşamaya çalışıyor” dedi.

PROTESTOLAR DİNMİYOR

İsrail’in Gazze işgaline dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor. ABD’de Müslümanlar, İsrail’in Washington Büyükelçiliği önünde gösteri düzenledi. Yüzlerce kişi, Filistin bayrakları ile “Soykırıma son verin”, “Gazze’nin yanındayım” gibi sloganların yazılı olduğu pankartlar taşıdı. Yemen’de “Filistin’le birlikte tüm seçeneklere hazırız” sloganıyla düzenlenen gösteriye binlerce kişi katılırken, İspanya’nın başşehri Madrid’deki eylemde İsrail’in saldırıları kınandı. İtalya’da, Filistin’e destek veren sivil toplum kuruluşları, İsrail’in ürünleri ile bu ülkeye destek verdiği belirtilen bazı çok uluslu şirketlerin ürün ve hizmetlerinin boykot edilmesi için çağrıda bulundu. Fas’ta binlerce kişinin katıldığı gösteriye katılan eylemciler, İsrail’le normalleşme istemediklerini dile getirdi. İngiltere’nin Leicester şehrinin sakinleri ise evlerinin pencerelerine Filistin bayrağı asarak, masum Gazze halkı ile dayanışma içinde olduklarını gösterdi.

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...