Dünya, AKINCI’yı konuşuyor

Dünya, AKINCI’yı konuşuyor

DÜNYA Haberleri

Baykar tarafından yerli ve millî imkânlarla geliştirilen AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), dünya gündeminde de büyük yankı uyandırdı.

Amerikan yayın kuruluşu Bloomberg, Bayraktar AKINCI’yı “Türkiye, Filosuna İleri Derecede Gelişmiş İnsansız Hava Aracı Ekliyor” başlıklı haberle mercek altına aldı. Bloomberg,  Türkiye’nin savunma sanayisi alanında elde ettiği bağımsız duruştan övgüyle bahsederek “Türkiye, askerî kapasitesini yerli drone’larla inşa ediyor” diye yazdı. Amerikan Forbes dergisi de Bayraktar AKINCI’yı, Türkiye’nin bugüne kadar geliştirdiği en kapsamlı insansız hava aracı olarak tanımladı. Fransız basınında yer alan haberlerde ise Bayraktar AKINCI’nın bugüne kadar geliştirilen en kapsamlı İHA olduğu vurgulandı. TİHA’nın TSK’ya teslim edilmesine yer verilen haberlerde “Türkiye insansız hava aracı teknolojisinde ilk üç ülke arasında. Türkiye’nin bugüne kadarki en gelişmiş insansız hava aracı AKINCI. Türk ordusu bugüne kadar üretilen en gelişmiş ve sofistike insansız hava aracı ile bu alanda kendini ispatlayarak filoyu genişletiyor” ifadeleri yer aldı.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...