DSÖ'den barınakta doğan Adem bebek paylaşımı: 'Gazze'deki tüm çocuklara borçluyuz, şimdi ateşkes!'

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
DSÖ'den barınakta doğan Adem bebek paylaşımı: 'Gazze'deki tüm çocuklara borçluyuz, şimdi ateşkes!'

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

7 Ekim'den bu yana süren İsrail'in Gazze'yi işgal çabasında binlerce kişi hayatını kaybetti. İsrail saldırılarında hayatını kaybeden bebeklerin görüntüleri ise yürekleri dağlıyor. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom, Han Yunus bölgesindeki bir barınakta dünyaya gelen Adem bebeği paylaşarak ateşkes çağrısında bulundu.

Hamas'ın silahlı kolu İzzeddin El-Kassam Tugayları İsrail'e karşı 7 Ekim'de  Aksa Tufanı operasyonu başlattı. İsrail, bu saldırıya hava harekatlarıyla karşılık verdi. Hava saldırılarının yanı sıra deniz ve karadan da harekat düzenleyen İsrail, binlerce sivilin hayatını kaybetmesine sebep oldu. Bu savaşta şüphesiz en çok etkilenen ise çocuklar oldu.

ADEM BEBEK BARINAKTA DOĞDU

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), dün yaptığı paylaşımda Han Yunus’ta bulunan barınaklarında ‘Adem’ isimli bir bebeğin doğduğunu belirterek barınak şartları ile ilgili, "UNRWA’da doğdu. Sağlık personeli, yakındaki bir hastanede doğumdan önce tıbbi yardım sağlamak için yorulmadan çalıştı. Doğum sonrası bakım sağlamaya devam ediyorlar ancak Han Yunus'taki barınağımızdaki koşullar yeni doğan bebekler için hiç uygun değil" ifadelerini kullandı.

GAZZE'DEKİ TÜM BEBEKLERE BORÇLUYUZ

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Adem bebekle ilgili tüm bebeklerin güvenli bir ortama doğması gerektiğini kaydederken, "Dünyaya hoş geldin Adem bebek. Adem'in ve Gazze'deki tüm bebeklerin, kendilerinin ve ebeveynlerinin ihtiyaç duyduğu bakım ve yardımla bu dünyaya güvenli bir şekilde gelmelerini sağlamalıyız. Gazze'deki tüm bebeklere sağlıklı büyüyüp gelişebilecekleri güvenli bir yer borçluyuz. Dünyadaki tüm çocuklara barış içinde yaşayabilecekleri bir yer borçluyuz. ŞİMDİ ateşkes!" çağrısında bulundu.

https://twitter.com/DrTedros/status/1720451524285919662

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...